• 瀏覽: 1,922
  • 回覆: 34
  • 追帖: 1
+4
為左一個小小的香港, 無理由同中國反面啊.

港毒唔得
咪回龜大嬰帝國囉
跟住萎住蝗蜘蜂做回龜後第一任港督

英國佬明知港獨冇運行, 當然不會企出來支持啊... 不過, 背地裡有幾多小動作, 只有牠們才知道了...

玻璃心一地

天主教退場 接下來是聖公會

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2017-8-23 12:25 AM 發表
黃絲喱係廁所, 淚流滿面.
黃絲係寧做英狗不做中國人。港獨英國佬就無狗玩!

吊佢鷹角佬d嘢,呢頭硬膠部講完,跟住就搵個2打6異猿或者前膠官出黎,講完全相反嘅嘢,肥彭咪專做呢個角色囖。

總之,話9知佢外人講乜7都唔使理,我地中國事務自己管,白皮豬夠膽咪開飛機戰艦過黎管囖。

都話咗英佬唔會幫你班港獨喇!豬咁蠢!

引用:
原帖由 willy222 於 2017-8-23 01:02 PM 發表
玻璃心一地
港獨空談

英國佬,時勢也。

引用:
原帖由 tinnit 於 2017-8-23 12:21 AM 發表
"英國外交國務大臣菲爾德重申,
  英方在香港問題上堅定支持「一國兩制」,不支持「港獨」。"
   16件港獨磨碌坐緊監  咪俾佢地知呀  隨時自殺都似 !
甘就要比佢地知了

菲爾德只不過審視現時情況,認為現在發言不支持港獨比較對英國有利。

英國如今都有蘇格蘭、北愛爾蘭各自有呼聲,嚷著獨立。如果現在菲爾德揚言支持香港獨立,即等同予蘇格蘭、北愛爾蘭口實。

他日若果局勢變成港獨對英國有利,則菲爾德大可以反口覆舌。

引用:
原帖由 LoveUKLoveHK38 於 2017-8-23 01:59 PM 發表
英國不支持港獨好正常,因為香港本身就係英國海外領土,所以香港唯一出路係回歸英國

中國外交部長王毅今日在北京會見英國外交國務大臣菲爾德。其中,談及香港的問題時,王毅深入闡述中方立場,而菲爾德則重申,英方在香港問題上堅定支持「一國兩制」,不支持「港獨」。

人哋係話「一國」兩制呀!
即係中國啊

引用:
原帖由 tinnit 於 2017-8-23 12:40 AM 發表

其實無論鍾意中共否,   今天的中共已成長大了很難推反的,
我會視中央為家中另一成員, 不會嫌棄他 但亦不想被同化得太多!
到不如自己維持住的地方(HK)安寧,有發展 更實際! 好過成日諗點去反中央!
我亦有同感

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]