• 瀏覽: 3,262
  • 回覆: 31
+6
不只支付寶,連credit card都不用,買部電視萬幾二萬,數十幾二十張金牛給人。

這幾年,做工程班人賺好多錢,但公墓園人工fix死的,何解都那麼有錢?叫貴嘢食,食到嘔,食唔哂要倒,開幾千蚊一枝紅酒是日常事,有慶祝就過萬以上!

但又不用電子支付喎!周身金牛,不怕賊嗎?

奇怪奇怪!

連香港政府也不支持支付寶!

現在pay wave 一出,一tap搞掂,同八達通一樣方便。

支付寶,你玩完了!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-23 11:14 PM 發表
連香港政府也不支持支付寶!

現在pay wave 一出,一tap搞掂,同八達通一樣方便。

支付寶,你玩完了!
如果唔支持嘅話
支付寶根本唔可以喺香港使用
仲有,你唔好忘記
信用卡,始終叫做先洗未來錢

引用:
原帖由 瘋狂樂曲 於 2017-8-23 11:24 PM 發表

如果唔支持嘅話
支付寶根本唔可以喺香港使用
仲有,你唔好忘記
信用卡,始終叫做先洗未來錢
所有銀行,都是先洗未來錢!

等你銀行儲夠錢先做生意,你已經失了機遇!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-23 11:30 PM 發表

所有銀行,都是先洗未來錢!

等你銀行儲夠錢先做生意,你已經失了機遇!
所以支付寶先抓住個(機遇)
慢慢啦~相信再過一排
當支付寶有機會流通到香港各種公共交通工具上
到時候八達通就可以摺埋

引用:
原帖由 瘋狂樂曲 於 2017-8-23 11:34 PM 發表

所以支付寶先抓住個(機遇)
慢慢啦~相信再過一排
當支付寶有機會流通到香港各種公共交通工具上
到時候八達通就可以摺埋
手機有電都留來上網啦,為何浪費在八達通及pay wave可做的事上?

用下腦啦!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-22 01:20 PM 發表
不只支付寶,連credit card都不用,買部電視萬幾二萬,數十幾二十張金牛給人。

這幾年,做工程班人賺好多錢,但公墓園人工fix死的,何解都那麼有錢?叫貴嘢食,食到嘔,食唔哂要倒,開幾千蚊一枝紅酒是日常 ...
G婆杏花邨單野柒撚咗又開新貼

公墓園連credit咭都不用,更加不會用支付寶!

好心五毛咪幻想啦!

買部電視機比一兩皮現金都叫好有錢. 宜家係咪七十年代.
現金價有折, 樓主聽過未?

樓主你經常出呢D post, 遲下黃絲真係唔敢出聲. 怕人地以為自己同閣下智商一樣.

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2017-8-24 01:20 PM 發表
咁係因為對G婆嚟講用現金買一兩皮嘅野已經係好豪嘅行為嚟

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2017-8-24 01:20 PM 發表
重點在不用支付寶!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-24 02:51 PM 發表

重點在不用支付寶!
重點係樓主智商真係同大眾有一大段距離!
我廿年前已經拿住幾十張金牛去買野了. 好多咩.
樓主知唔知香港公務員大半都有 20K 以上. 你去老廉舉報多幾次公務員拎一個月糧出黎買野, 老廉真係要整條阻廉記辦公既罪出黎.

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2017-8-24 02:52 PM 發表

重點係樓主智商真係同大眾有一大段距離!
我廿年前已經拿住幾十張金牛去買野了. 好多咩.
樓主知唔知香港公務員大半都有 20K 以上. 你去老廉舉報多幾次公務員拎一個月糧出黎買野, 老廉真係要整條阻廉記辦公既罪出黎 ...
吓!大半?你真是白痴,20k?文員都不只啦!做幾年已過20k啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]