• 瀏覽: 3,304
  • 回覆: 45
+2
DQ議員, 可以話政府為方便通過惡法.

但何解要繼續追殺學運少年?

又攪到香萬計市民上街?  

蠢政府冇蘗醫!

環保組織好X衰,
獻計政府狂加稅,
狼狽為奸蛇鼠堆,
理應活埋堆田區!
係班白痴未瞓醒啫

睇下呢次遊行示威幾乖,冇搞事。
證明市民與政府嘅關係已經有所修補。而且證明市民明白犯法要付出代價。
司法複核是CY任內已經在進行跟林鄭沒有多大關係。

你們經常說行政不要幹預司法,但就開口閉口叫特首出聲,這算幹預司法否?

林鄭同正常市民關係好好喎

林鄭如果想提升民望,即刻向ICAC施壓告689方為上策。

引用:
原帖由 可怕教主羊屍旗 於 2017-8-21 01:10 PM 發表
DQ議員, 可以話政府為方便通過惡法.

但何解要繼續追殺學運少年?

又攪到香萬計市民上街?  

蠢政府冇蘗醫!
https://www.hkcnews.com/news_%E6%96%B0%E8%81%9E/hk-discuss/2017/08/%E8%81%B2%E6%8F%B4%E8%89% ...
邊個國家嘅民選議員可以唔依法宣誓?

邊個國家嘅示威者非法集會引致保安/警察受傷唔駛坐監?

我洗耳恭聽如果有嘅話

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-8-21 03:27 PM 發表

邊個國家嘅民選議員可以唔依法宣誓?

邊個國家嘅示威者非法集會引致保安/警察受傷唔駛坐監?

我洗耳恭聽如果有嘅話
邊個國家嘅民選議員依法由立法會主席主持宣誓儀式之後,忽然DQ?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-8-21 03:30 PM 發表

邊個國家嘅民選議員依法由立法會主席主持宣誓儀式之後,忽然DQ?
忽然?你聾定盲架?佢地當日嘅行為全世界邊個議會/法庭會接受?

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-8-21 03:33 PM 發表

忽然?你聾定盲架?佢地當日嘅行全世界邊個議會/法庭會接受?
10月12日新一屆立法會的首次大會上,立法會主席梁君彥批准羅冠聰,梁國雄,姚松炎和劉小麗先後完成宣誓就職程序。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-8-21 03:40 PM 發表

10月12日新一屆立法會的首次大會上,立法會主席梁君彥批准羅冠聰,梁國雄,姚松炎和劉小麗先後完成宣誓就職程序。
法官已經講得好清楚,只有法庭可以裁定宣誓嘅有效性,梁君彥係冇權批准再次宣誓

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-8-21 03:52 PM 發表

法官已經講得好清楚,只有法庭可以裁定宣誓嘅有效性,梁君彥係冇權批准再次宣誓
我講緊:
引用:
原帖由 caledis 於 2017-8-21 03:30 PM 發表

如果只有法庭可以裁定宣誓嘅有效性,咁唔該以後所有宣誓儀式由法庭安排。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-8-21 03:56 PM 發表

我講緊:

如果只有法庭可以裁定宣誓嘅有效性,咁唔該以後所有宣誓儀式由法庭安排。
無問題架,最好垃圾會會議由法官主持,睇下班撚樣仲夠唔夠膽玩野

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-8-21 04:02 PM 發表

無問題架,最好垃圾會會議由法官主持,睇下班撚樣仲夠唔夠膽玩野
藍屍一定有乜唔滿意就話人地假髮人禍港。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-8-21 04:07 PM 發表

藍屍一定有乜唔滿意就話人地假髮人禍港。
你冇point就收皮啦!

當初唔知邊班人話會接受法律制裁完成公民抗命嘅呢?而家求仁得仁就反口唔認帳話政治打壓,無恥到冇朋友

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]