• 瀏覽: 52,854
  • 回覆: 820
  • 追帖: 6
+109
樓主連林榮基呢種人渣都要支持,以立場定是非,根本不配談論法治。

你又話反佢又話反,依d又反個d又反,政府好忙喎

香港有七百幾萬人,黃屍無十分一

O岩唔O岩都好, 坐左監先啦唔該, 當初明知有機會要坐, 宜家先黎縮沙, 遲唔遲D.
上庭只需講一句, 歷史將判我無罪, 你地判五年先合理, 判十年我贏, 幾型.

你條狗西應該係毒果創作妓者,法輪撚無言以對低賤到要改圖遮醜,黃豬豬狗不如。
引用:
原帖由 frankdai 於 2017-8-22 07:31 PM 發表

今日真有暴君訂下的法律!為何你還可在此暢所欲言?你是否晚晚還高床暖枕?

無政府主義者多數係弱智,可以不理

南亞人要好多謝樓主

香港法律關南亞人乜事?邊個南亞人支持或授權香港立法

政府應該馬上釋放所有南亞犯人

樓主瞓醒未?

聽日記得返工

公司守則夠唔系你同員工定立,你試試聽日11點了住牙返工

十個步驟:
1- 自以為的創舉
2- 理解到事情將會沒完沒了
3- 雙方的情緒和理智燒毀
4- 被收買的黑社會介入
5- 狙擊手出現
6- 互相推卸責任
7- 內戰當民主(政府及警隊瓦解)
8- 軍隊介入(軍法統治)
9- 全球傳媒譴責
10- 國際譴責及制裁

黃豬情緒主導其行為。
引用:
原帖由 nigel2014 於 2017-8-23 01:21 AM 發表
樓主連林榮基呢種人渣都要支持,以立場定是非,根本不配談論法治。

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-8-21 11:44 AM 發表

你講既, 係政權既合法性, 如果你就不認同中共對大陸及香港有合法性管治, 就唔需要討論落去,
你直接搞革命算了, 仲講乜春
冇用架師兄
你哩個最直接最有力既反駁佢只會當睇唔到
然後花大量時間同其他論點相對模糊做詭辯
根本佢就只活在自已的想象世界中

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-8-21 11:38 AM 發表
自己睇解釋詳細:
http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26872666

甚麼破壞法治,

我想問,

法從何來?

是人民 ...
下次請用來作抗辦理由。。

黃屍已被洗腦如斯,太可怕。。。

引用:
原帖由 從地獄走一轉 於 2017-8-21 12:01 PM 發表
樓主,請問你持有"香港永久性居民身份證"嗎?
請問你承認這個身份嗎?
請問你知道這張身份證是誰發給你嗎?
請問你承認發給你這張身份證的權力及地位嗎?
Ching對住黃屍問啲咁高難度嘅問題,叫人點答你呀?
總之。。。總之。。。
總之就係要抗爭啦,
我日日食蘋果㗎,
唔好蝦我唔識野呀。。。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2017-8-23 08:58 AM 發表
O岩唔O岩都好, 坐左監先啦唔該, 當初明知有機會要坐, 宜家先黎縮沙, 遲唔遲D.
上庭只需講一句, 歷史將判我無罪, 你地判五年先合理, 判十年我贏, 幾型.
佢地如夠pop, 上庭掟鞋去法官, 咁樣仲型 !

不過呢班人, 邊都敢呀, 淨係識人多蝦人少....
去到法庭, 得返佢自己一個, 驚撚到乜咁 ! 抗命喎? 連命都可以唔要才叫做抗命 !

口號講到大一大, 佢地簡直侮辱"公民抗命"呢四個字 !

從勝者而來
引用:
原帖由 paul3409 於 2017-8-21 11:38 AM 發表
自己睇解釋詳細:
http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26872666

甚麼破壞法治,

我想問,

法從何來?

是人民 ...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]