• 瀏覽: 41,180
  • 回覆: 300
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 308 於 2017-8-21 11:11 AM 發表
嚴重暴露出運輸署的無能,全世界電子收費系統都不會收月費、部分更有折扣優惠,如日本的ETC收費系統,但香港autotoll又要收月費又冇折扣優惠,直情撳住搶一樣,解決問題只有政府自行開辦電子道路支付系統,免月費供所 ...
乜用autotoll要比月費既咩?我用左十幾年autotoll都無比過月費!!

引用:
原帖由 MHKIE 於 21/8/2017 11:49 發表
現在大嶼山好多工程做,近兩年六時放工出返九龍,到收費亭大排長龍;現在改了入大嶼山要付款,情況一樣要大排長龍,運輸處完全清楚但無做嘢,呃飯食!
塞過界即時免費

有冇高官問責下台,至少都有三鞠躬道歉掛 DKLM

引用:
原帖由 willy222 於 2017-8-21 11:25 AM 發表

乜你咁身同感受咩
係呀,每次當我喺機場公厠見你洗廁所,洗到滿頭大汗,屎尿彈晒上你塊面,我就心酸,真係身同感受
不過話晒你都係出賣勞力,值得陰莖,請不要自悲。好過香討好多五毛,爲咗區區5毫子而岀賣自己靈魂去瀨阿爺鞋底兼屎眼,可悲。

引用:
原帖由 傑青R福利 於 2017-8-21 09:14 AM 發表
太落後無電子道路收費
有嗰陣時收你好似英國咁貴又咪係鬼叫咁聲

其實強制推行電子道路收費係合情合理
乜X都講私隱,咁你又上Google?

引用:
原帖由 股海神針 於 2017-8-21 09:17 AM 發表
香港咁多人支持起大橋起膠鐵,昨天種下的因得到今天的果,自作自受,以後你們大把好日子
呢個例子正正講咗鐵路嘅重要性囉!

搭機鐵啦

引用:
原帖由 kct787 於 2017-8-21 12:03 發表

係呀,每次當我喺機場公厠見你洗廁所,洗到滿頭大汗,屎尿彈晒上你塊面,我就心酸,真係身同感受
不過話晒你都係出賣勞力,值得陰莖,請不要自悲。好過香討好多五毛,爲 ...
原來機場公厠係你常註地,失敬失敬

落後

引用:
原帖由 shittyshit 於 2017-8-21 10:50 AM 發表

港蛙用現金自我感覺良好,電子野冇銀紙味冇安全感。 我係100%香港人都覺得香港太封建落後,唔死冇用。
咪係

引用:
原帖由 3xxxman 於 2017-8-21 09:20 AM 發表

咪就係!班司機抵死既。政府及有關方面一定冇錯。最錯班司機同市民。

行路咪冇事囉!
一定政府錯啦,政府應該加牌費,之後將所有隧道/橋都免費,收定錢先,理L得班司機用唔用

引用:
原帖由 308 於 2017-8-21 11:11 AM 發表
嚴重暴露出運輸署的無能,全世界電子收費系統都不會收月費、部分更有折扣優惠,如日本的ETC收費系統,但香港autotoll又要收月費又冇折扣優惠,直情撳住搶一樣,解決問題只有政府自行開辦電子道路支付系統,免月費供所 ...
最俾政府乜能都唔想做,少做少錯,咩都外盤,賣俾人做,正PK,人民公僕?笑能死人

引用:
原帖由 postman1618 於 2017-8-21 11:17 AM 發表
點解唔收八達通
收八達通,Autotoll,咪要食屎囉,官商勾結你仲未明?

引用:
原帖由 玉營 於 2017-8-21 11:56 AM 發表

乜用autotoll要比月費既咩?我用左十幾年autotoll都無比過月費!!
你用左十幾年都唔知要比行政費?

引用:
原帖由 willy222 於 2017-8-21 12:12 PM 發表

原來機場公厠係你常註地,失敬失敬
失咩敬吖,都話咗叫你咪自悲囉,可能因為你洗厠所洗得太耐啦,覺得所有人都高你一等。其實我不過係一個常常坐飛機出差外國嘅打工仔啫,無需敬我啦。
講番你講嘅常註地單嘢啦,呢d嘢相對嘅,如果機場公厠係我嘅所謂“常註地”,咁機場公厠一定係你嘅棲息地啦