• 瀏覽: 2,375
  • 回覆: 21
咪怪我直,遊行總得有理念,有方向

想問下今日遊行D人為乜?

冤枉?募捐?朋友話去無得唔去?

點解遊行唔系自發自願,系要利誘?

無利誘人?次次都話唔企出來香港就無前途,俾共產黨慢慢吞,要為下一代,呢D咪切身利益law

我都企出來好多次啦,又點?香港一日差過一日

今日仲趴街到打擊香港法治

原來打擊法治系為下一代好,早響啦,大家可以作奸犯科啦

好心你地清醒下啦,政治打壓?689早離任,中共忙于同印度對弈

咪以為香港幾百萬人,全世界個個謀住你地

學運三廢早認左罪,事件仲有錄影為證,三廢仲乖乖服刑,系上訴完發覺刑期太輕,所以加左刑

而三廢中某人媽媽,見刑期會影響寶貝仔下一次選立法會議員,又要為他人做嫁妝衣(剛剛呢次因為未夠年齡,所以羅廢上位),先大發難渣

如果判三兩星期,可能眾人又OK乖乖服刑

乜叫公義,原來不妨礙你寶貝上位先夠公義

行餐懵嗰三條友依然係監犯啊

政府各方面做得差,有市民不認同,自然有遊行。
政府再不收斂,黎多次佔中都重得。

引用:
原帖由 6mastery 於 2017-8-21 01:08 AM 發表
快啲黎多次啦,

我巧驚驚呀~

引用:
原帖由 6mastery 於 2017-8-21 01:08 AM 發表
係就快,買定花生睇下點😂😂

成班狗種

RE # 3
現在最怕佔中的, 其實是佔中攪手, 一來老尾關水喉, 沒錢沒物質, 點吸引搵著數而來佔中者. 二來真正熱血的香港人上次被人擺上枱, 今次還有多少人上當? 最後是攪屎棍已入獄或等待入獄, 誰來攪?
不如你抵諗些, 出來攪多次

當假髮人是自己友,判決
有利時...就(話)堅持擁護法治

當案情嚴重耍賴不了咯..被判刑時就上街高喊違法達義

如此雙重標準/人格、
變來變去...

W C犯民...你們不累嗎?

引用:
搞大佢

佔港嘩

睇下今次遊行幾乖!證明袁國強司法復核做得對。以前判刑過輕沒有阻嚇性。

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2017-8-21 12:23 AM 發表
咪怪我直,遊行總得有理念,有方向

想問下今日遊行D人為乜?

冤枉?募捐?朋友話去無得唔去?

點解遊行唔系自發自願,系要利誘?

無利誘人?次次都話唔企出來香港就無前途,俾共產黨慢慢吞,要為下一代,呢D咪切身利 ...
正正係我開車見到遊行時問的問題

其實....遊行既主題係乜?
想得到D乜?

如果無
大家只係一齊行路
除了好健康做多左運動之外
我睇唔到有咩意義

引用:
咁咪無意思囉

其實 遊行係為了表達一種一致而清晰的訴求
譬如 上次二十三條立法
大家覺得很倉促
無咩基礎 大家一齊出來話 '唔要立法'

呢個個人覺得有D意思

琴日出來
係叫人放左一個明明犯法既人?
係叫林鄭煞停一地兩檢?
係叫政府與中央脫離關係?
定係叫林鄭打電話比習大大,叫佢對香港好D?

大家話要改,無問題
想點改?點樣進行?用咩方式?
有無法理依據?technically 是否可行?
要做幾耐?有幾多野做?
有無人做?
反對派完全無任何睇法
只係不滿這個,反對哪個,有咩用?

不如 花精力唸吓
有什麼實際的東西可以改變現狀?
如果係年輕人
就應該先讀多D書 努力做嘢
裝備自己去應付未來的挑戰

引用:
今次call到成14萬人,做乜唔佔,可能真係迫到政府放過三子wor

引用:
來啊,睇下政府高官死定升斗市民死

司法獨立之下判既案, 要由政治示威干預, 即係唔想要法治. 而係要政治高於法治.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]