• 瀏覽: 9,102
  • 回覆: 58
我感覺示威就等於犯法,有冇人唸到可以點體現示威自由?

樓主,感覺是很個人的事, 你感覺示威就等於犯法,我只能說是你天資聰敏, 我等平民沒有你這樣的感覺,只懂得從事實得出結果. 正常的推論是有人犯法, 因而被定罪, 就是這麼簡單.
如果大家有樓主的感覺, 怪不得今天只有14萬人出來示威, 原來有730-14=716萬市民怕犯法

和平示威會俾人拉? 咁今日係咪拉左好多人??

又有語言騙徒。。佔中本身就係違法,又點和平法...? 強姦冇用暴力,,又 算唔算犯法,,打刼,電騙過程都好和平,違法嗎。。?

申請不反對通知書吧,香港是有法可跟

引用:
原帖由 Classico 於 2017-8-20 09:33 PM 發表
樓主唔好喺到討論呢啲野

呢到主要5毛同藍絲為主
本身已經一面倒
見你呢啲標題會咬住你唔放
無討論價值

引用:
原帖由 Classico 於 2017-8-20 09:33 PM 發表
和平(?)地犯法, 叫你走吾走, 自制路障, 拒捕, 係咪犯法先?

其他吾講, 至少佢23:00 - 23:55 講嘅都冇找數啦, (有冇認罪, 吾係了解代價咩, 了解又吾認罪, 但又為進修求情?)

https://m.youtube.com/watch?v=C3GRAFctZIc

[ 本帖最後由 daimonster 於 2017-8-20 11:43 PM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

今日拉左幾多人?
佔領華爾街判左幾多年?

引用:
原帖由 clockfit 於 2017-8-20 11:15 PM 發表

樓主唔好喺到討論呢啲野

呢到主要5毛同藍絲為主
本身已經一面倒
見你呢啲標題會咬住你唔放
無討論價值
非常認同,所以真係唔好再出post啦

黃絲沒有法治意識。只有佢大L嗮。好在係香港法治嘅地方。

有權利就必有義務. 中國人最唔識既就係呢一點. 只係識得乜係權利, 就唔知背後相關既義務.

用力推警方防線唔係暴力??

如果黃瘋瘋系監度俾人用力推入後欄,都會係非暴力

引用:
根據你思維,迷姦都唔犯法。因全部過程都很知平,個女子好自由,無叫唔好,又無反抗。幾個男人送佢入房,都無反應,無話唔願意,即係你想做所有野都得!

引用:
原帖由 Barocc0122073 於 2017-8-20 10:22 PM 發表
又有語言騙徒。。佔中本身就係違法,又點和平法...? 強姦冇用暴力,,又 算唔算犯法,,打刼,電騙過程都好和平,違法嗎。。?
x 2

強姦犯直情係手無寸鐵

強詞奪理,
強占公共道路,堵塞交通,阻擋大批正當的道路使用者,叫做和平,無罪。

相類比的,有人“和平”地 堵住你家大門,不讓你出入,是否也是沒問題?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]