• 瀏覽: 9,101
  • 回覆: 58
引用:
原帖由 Classico 於 2017-8-20 09:33 PM 發表
我感覺示威就等於犯法,有冇人唸到可以點體現示威自由?
改個名和平佔中, 就當係和平? 樓主太天真了。

真的和平去佔中, 我個人就沒意見, 我最多陪樓主一齊乞食吧。
問題是上次是暴力去佔中, 我不能支持樓主了。

引用:
原帖由 Classico 於 2017-8-20 09:33 PM 發表
老細而家唔佔中比人告,係 重奪公民廣場個單呀老細,另外我覺得,佢地講 公民抗命無畏無懼,咁坐監都係包括埋,所以應該冇問題,其他人亦應該 戥佢哋高興,求仁得仁,樓主你應該開心,同佢地慶祝吓。

引用:
依家呢個政府同黑社會冇分別 , 完全惡晒 , 鍾意拉邊個去坐監 , 就拉邊個去坐監 , 和平示威竟然要坐監 ? 警察打人反而唔駛坐監 ?

佔領華爾街判左幾多年?

有!沖軍營,沖羅湖橋!你可以!

好簡單比喻, 和平用路障塞住你的通道, 和平用路障塞住你坐的電梯, 你去移除時阻止你, 你會點 ? ~

幾時和平過?

個個出去都係有心挑釁........
一副千方百計要撩鳩人先郁手,一定要撩到人地忍無可忍,然後自己站在道德高地,話自己手無吋鐵要自衛既存心搞事份子........

邊撚到和平?
開頭佔中一個地方,跟住見搞唔到大件事出黎,就佔埋旺,仲嫌唔夠好玩,仲佔過老尖廣東道.......
見人地比自由佢地,就更變本加勵做誇張d,誓要玩到人地先郁手.......
人退一步,佢地進一步要搞爆穫........

和平?和平地搞事咋

還好意思話和平?強詞奪理最佳示範

和平

如果你地系畜生,咁你地話和平佔中我會理解

引用:
自由是有底線,將整個中區癱瘓,堵塞旺角,影響過百萬人嘅生活,咁別人嘅自由呢 !
佔中示威只是自私、不負責任嘅行為 !!
倡導者、發起人都話承擔刑責啦

引用:
原帖由 地獄懷舊的留言 於 2017-10-19 12:04 AM 發表

依家呢個政府同黑社會冇分別 , 完全惡晒 , 鍾意拉邊個去坐監 , 就拉邊個去坐監 , 和平示威竟然要坐監 ? 警察打人反而唔駛坐監 ?
是非黑白不分,若是黑社會,你還能夠在香討發嗡風 !!

引用:
試下自焚

引用:
原帖由 地獄懷舊的留言 於 2017-10-19 12:04 AM 發表

法官係咁判喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]