• 瀏覽: 24,216
  • 回覆: 453
+4
都唔認自己係中國人,離開香港是正確

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2017-8-20 11:40 AM 發表
對,其實做中國人最好,如果你喜歡強大、高速發展,唔介意無民主,可以去大陸生活,

如果你喜歡民主、平穩,唔介意收入少,可以去台灣生活,

如果你喜歡兩者之間,可以留在香港,

如果你三地都不喜歡,都不 ...
" 民主 " 選舉 唔等如發展 " 以民為主" .
無民主選舉, 亦都可以發展  " 以民為主".

提示: 違規內容已被屏蔽
香港唔屬於賣港嘅親北京集團,你哋有權叫香港人離開香港?

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2017-8-20 11:40 AM 發表
對,其實做中國人最好,如果你喜歡強大、高速發展,唔介意無民主,可以去大陸生活,

如果你喜歡民主、平穩,唔介意收入少,可以去台灣生活,

如果你喜歡兩者之間,可以留在香港,

如果你三地都不喜歡,都不 ...
PRC唔包括臺灣,咪老強

del

引用:
原帖由 pugbb 於 2017-8-20 11:17 AM 發表

星島日報報道】政府提出以「三步走」方式落實「一地兩檢」,第二步是由全國人大常委會批准合作協議,作為唯一有份審議的港人,范太力撐方案對香港有好處,「香港歌星在西九文化區開演唱會,(內地人)在重慶、 ...
一眾犯民禍港孽畜,黑金政棍離開咗香港,對老美來講等如廢物 !
所以佢地係唔會走嘅,而衹要佢地仲瀨死係香港,自然就有一班逢中必反嘅懵人支持佢地,不斷惡性循還..
可嘆律政司袁國強唔敢打大鱷,唔敢司法覆核反中亂港嘅罪魁禍首泥賤英

引用:
原帖由 pugbb 於 2017-8-20 11:17 AM 發表

星島日報報道】政府提出以「三步走」方式落實「一地兩檢」,第二步是由全國人大常委會批准合作協議,作為唯一有份審議的港人,范太力撐方案對香港有好處,「香港歌星在西九文化區開演唱會,(內地人)在重慶、 ...
收左錢梗係要做嘢, 走左當曠工

求教基層如何移民
離地范太

蘋果話台灣好,係幫肥佬黎手,佢係台灣投資地產,賺咗好多錢,係香港賣盤扮窮,台灣電視台有講過佢買咗好多地,升值唔少

走咗不要再回來

范太講得正氣!

引用:
原帖由 sohotabc 於 2017-8-20 11:27 AM 發表
中國應行多步將d想港獨嘅送晒去孤島等牠們由零開始創建自己的烏托邦
已經有臺灣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]