• 瀏覽: 24,210
  • 回覆: 453
+4
引用:
原帖由 fox007 於 2017-8-20 12:11 PM 發表

咁點解你唔死埋一份呀,真正扺死係你依種之人。
你都未死, 我點敢去死

信吾信一國, 關叫人離開香港咩事?

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2017-8-20 12:31 PM 發表

既然基層生活難,一係努力自強讀書或工作,直到有資格就移民,

都無本事既就只有認命,而唔係搞事攬炒,要成個社會一鑊熟,好卑鄙!

無本事者只能求助於人,而不是諸多要求!這對有本事的人很不公平!
本人亦非常讚同C兄的說法

所以香港膠官同主席女早以拎外國護照方便走佬

引用:
原帖由 pugbb 於 2017-8-20 11:17 AM 發表

星島日報報道】政府提出以「三步走」方式落實「一地兩檢」,第二步是由全國人大常委會批准合作協議,作為唯一有份審議的港人,范太力撐方案對香港有好處,「香港歌星在西九文化區開演唱會,(內地人)在重慶、 ...
喺囉!又驚又賴死肯走。日日思覺失調妄想症係度嘈。
點解佢地咁嚮往外國唔去領使申請做難民呢?!
真係見佢地十分可憐。

引用:
原帖由 willy222 於 2017-8-20 11:55 AM 發表

佢地肯咁唸唔係淨識攪亂香港就好啦。
佢地唔攪亂香港又怎樣收克金,犯民只會孔嚇善良市民 !

引用:
原帖由 mk999000 於 2017-8-20 11:50 AM 發表

范太說話無自由
你想佢死好自由

港娃民主?
佢要明白自己係咩身份, ,真心想香港好, 就吾該提出好的建議, 而吾係出黎講呢的無幫助的說話

應該拉L晒D所謂良心犯,反正你地都話政治迫害架啦,就比你地學下劉曉波囉

呢條八婆今次最老實,所以中國及香港啲權貴,早已把後代送出國了。

對對對!新加坡李光耀當年都係咁講

引用:
原帖由 Forbetter 於 2017-8-20 12:37 發表

吊,你up乜9?你啲回帖冇個睇得明!
佢啲中文絕對文理不通,我絕對懷疑佢唔係香港人,如果唔係就係低低地。所以我唔理佢。

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2017-8-20 12:55 PM 發表

特區政府高官班底個個學歷高又好打得難道無辦事能力⋯⋯⋯72340887234089
其實我只係想有一班負責任的高官, 而吾係眼前既呢一批...

國家好,特區好, 人民生活好, 話之你一國二制, 一國一制啦

唔想比狗吠聲嘈
請犯人全家離開

引用:
原帖由 sohotabc 於 2017-8-20 11:27 AM 發表
中國應行多步將d想港獨嘅送晒去孤島等牠們由零開始創建自己的烏托邦
手機收唔到訊號,冇得上網fb,人生仲有乜意義

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]