• 瀏覽: 24,182
  • 回覆: 453
+4
引用:
原帖由 jtmleung2002 於 2017-8-20 12:26 PM 發表
不如劃出蒲台島給所有港獨泛民在那裏建立他們的烏托邦
去印度啦, 啱佢地, 大把地方, 仲係佢地要求的民主. 印尼佬見到港女就呢劑飽囉, 一定歡迎佢添

引用:
原帖由 jtmleung2002 於 2017-8-20 12:26 PM 發表
不如劃出蒲台島給所有港獨泛民在那裏建立他們的烏托邦
唔得,嗰度好多魚。

范太鬧得好!

引用:
原帖由 land12 於 2017-8-20 11:51 AM 發表
我都想,基層點樣可以離開,食三餐都已經有困難,犯太
既然基層生活難,一係努力自強讀書或工作,直到有資格就移民,

都無本事既就只有認命,而唔係搞事攬炒,要成個社會一鑊熟,好卑鄙!

無本事者只能求助於人,而不是諸多要求!這對有本事的人很不公平!

的確... 如果不信一國兩制的人, 為了自身安全及安撫妄想症情緒, 應該盡快離開香港, 永遠不要再回來...

引用:
原帖由 Peter_H 於 2017-8-20 12:15 PM 發表
已有外國護照 只是幫未能走的同胞
小平同志返生⋯班垃圾土共一會槍斃救國
吊,你up乜9?你啲回帖冇個睇得明!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2017-8-20 11:40 AM 發表
對,其實做中國人最好,如果你喜歡強大、高速發展,唔介意無民主,可以去大陸生活,

如果你喜歡民主、平穩,唔介意收入少,可以去台灣生活,

如果你喜歡兩者之間,可以留在香港,

如果你三地都不喜歡,都不 ...
習大講過會係任內解決呆灣問題

移民去呆灣都係搵黎搞 。。。

政府不如資助要離開既,一船一船送佢地出公海,讓他們尋找他們理想中烏托邦

咪就係 好行夾唔送
引用:
原帖由 pugbb 於 2017-8-20 11:17 AM 發表

星島日報報道】政府提出以「三步走」方式落實「一地兩檢」,第二步是由全國人大常委會批准合作協議,作為唯一有份審議的港人,范太力撐方案對香港有好處,「香港歌星在西九文化區開演唱會,(內地人)在重慶、 ...

Yes,離開香港,好似南亞人話政治迫害黎香港咁,泛民咁鐘意美國,睇下去美國話政治迫害人地大大聲話自己民主國家收唔收佢地

引用:
原帖由 land12 於 2017-8-20 11:51 AM 發表
97前一樣,好多有能力嘅選擇離開,好多冇能力嘅被迫留低,往後嘅發展人人不同。選擇離開嘅有人落地生根,有人後悔選擇回流。被迫留下嘅,有人乘機上位,有人依舊生活。你唔喜歡但又冇能力離開係你閣下嘅事,有好多人係既有能力又喜歡香港所以留低。

引用:
原帖由 wezard20xx 於 2017-8-20 12:11 PM 發表
有d人成日同老美賣命,聽老美指示,去老美啦
老美歡迎你!
D傻西去到味又係3等公民,2等係黑人同拉美人
佢地對白人以外既人就等於香港人對新移民咁
一9樣,
日日比人吊都無得還擊,只係守係華人街。

引用:
你係香港都搵唔到食,去到邊都唔慌會搵到
貼錢送你移民等於送你去死

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]