• 瀏覽: 16,379
  • 回覆: 238
  • 追帖: 2
+24
香港記者協會主席楊健興表示,近年傳媒受很多負面和不明朗因素困擾,社會充滿矛盾對立,傳媒夾在中間,往往被批評偏頗,行內覺得「愈來愈難做」。

他說現時傳統媒體大多經營困難,網上媒體亦要面對經費來源問題。

楊健興在本台節目《香港家書》表示,愈來愈多傳媒老闆與內地有複雜的政治和經濟利益關係,產生所謂「染紅」的憂慮。傳統主流傳媒近年大環境轉差,加上愈來愈多人透過手機和網上看新聞,對傳統傳媒帶來衝擊。

他表示,網媒大部分依靠眾籌,但透過公眾捐助,支持有質素、專業、認真的內容的模式未成為習慣。

盲反之嘛,有幾難做啊?

你地怕畀人話偏頗嘅咩?係咪笑話嚟?

眾籌?問契弟黎攞啦!

新聞來源連結:

http://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1349162-20170819.htm

主席唔係肥婆咩?

引用:
原帖由 lckis 於 2017-8-19 09:24 PM 發表
香港記者協會主席楊健興表示,近年傳媒受很多負面和不明朗因素困擾,社會充滿矛盾對立,傳媒夾在中間,往往被批評偏頗,行內覺得「愈來愈難做」。
他說現時傳統媒體大多經營困難,網上媒體亦要面對經費來源 ...
咁驚又咁艱難,不如唔好做。

肥婆蘭……肥佬黎刑恐東方記者單嘢,點解仲未有回應

主要是蘋果港台吧

是否偏頗請查詢肥婆蘭。

笑死人,條條新聞都有主觀意見,自己搞自己又係度怪人。
引用:
原帖由 lckis 於 2017-8-19 09:24 PM 發表
他說現時傳統媒體大多經營困難,網上媒體亦要面對經費來源 ...

香港傳媒,幾時有專業過?只係一班大反派。。。

妓協係有人收美國錢做反華亂港代理之一

要你地唔偏頗梗係難做啦

唔亂寫肯求證又點會比人話偏頗。仲有你話係有染紅的憂慮,即係你自己已經預設立場,咁叫人點信你。

17/8 呢本周刊應該已知林子健呢一單新聞好有問題,但佢仍然咁出

究竟邊個自毀長城

附件

20170819_190039.jpg(196.46 KB)

20170819_190104.jpg(150.97 KB)

20170819_190201.jpg(387.95 KB)

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2017-8-19 09:26 PM 發表
主席唔係肥婆咩?
肥婆條仆街精過鬼,搵條傀儡上神檯做貓屎,自己退居幕後指點江山...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]