• 瀏覽: 3,273
  • 回覆: 3
+2
昨天(18/08/2017)坐電車上金鐘開會, 2:45-3:00P比水務署的工程判頭塞死條路
車和電車不停響銨對店舖造成噪音滋擾
車上好多人怨報了警但旁邊灣仔警署沒有人來......
等了7分鐘眼看開會要遲到了就拍個照一陣上QGO見官有得解話...
結果肥仔判頭(卡其短褲和在轉角只露面個個)慢慢清完垃圾才放條路比電車行

我自己做工程, 相信WSD(水務署)無可能會APPROVE判頭個清垃圾方法
TD(運輸署)也無可能會APPROVE這個塞死馬路咽喉位的臨時交通措施

比較無咁自私的方法可能是把無蓋鐵垃圾斗放在前一點的LAY-BY或行人路面, 用人把垃圾推車仔過一條馬路都只係幾步路, 放工時可以成個斗上大車, 唔使堆起成座垃圾山要成村人睇你慢慢清

自己行方便之餘都留個生(路)比其他人行, 做人唔可以咁自私!

附件

IMG_20170818_145130 ed.jpg(598.14 KB)

IMG_20170818_145130 ed.jpg

IMG_20170818_145417_ed.jpg(926.77 KB)

果區講緊幾千幾萬人等水用你唔知姐
你又唔自私咩?
你渣得車有權利有義務去check 交通情況
你無睇既咩!?

引用:
原帖由 MR_KFC 於 2017-8-20 02:08 AM 發表
果區講緊幾千幾萬人等水用你唔知姐
你又唔自私咩?
你渣得車有權利有義務去check 交通情況
你無睇既咩!?
你冇睇清楚樓主意思?
根本就係未經WSD approve 為求做野方便搏懵封路,
未經approve 既整路,點預先去check 交通情況?
又一條揾食大撚哂既柒頭

我坐電車, 好環保家

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]