• 瀏覽: 1,223
  • 回覆: 21
  • 追帖: 1
各位年青人,除了入立法會,更應大規模入主政府,趕走一班老而不!

忍辱負重好緊要!

反政府/反中國既多數系廢青, 廢青邊有能力入政府!

你地一死做反政府反中窮能啦! 唔好幻想太多啦! 香港好多清潔工看更靠曬你地

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-18 04:31 PM 發表
各位年青人,除了入立法會,更應大規模入主政府,趕走一班老而不!

忍辱負重好緊要!
難得見到你講返句正常人話,咁咪幾好囉,係咪轉左醫生呢

要改變體制先加入體制係正確既,如果做得到的話

引用:
原帖由 芽菜子 於 2017-8-18 04:53 PM 發表

跟本唔使佢講, 每年招聘公務員, 應徵者大部份都係年青人

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-8-18 04:55 PM 發表

跟本唔使佢講, 每年招聘公務員, 應徵者大部份都係年青人
伍兄,難得g嬸正常返少少就唔好串佢啦

引用:
原帖由 芽菜子 於 2017-8-18 04:53 PM 發表

佢係鼓勵讀緊匡智學校嘅青年咋

引用:
原帖由 嫖-俠 於 2017-8-18 04:58 PM 發表

欲要入政府,要先大規模努力讀書,你是強人所難?
不覺得讀書有幾難!弱智者例外!

加入體制是正確做法。首先讀好書,第二做個正常唔犯法的人,當你進入政制後的你就明白你以前方法係錯架。然後你發現又有一批唔了解你的年青人鬧你老屎忽。

黃屍廢青
英文都掂
普通話唔識
入政府?
發夢有咁早

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-18 06:40 PM 發表

不覺得讀書有幾難!弱智者例外!
黃屍就是弱智
不弱智就不是黃屍

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-18 04:31 PM 發表

忍辱負重好緊要!
班門弄斧,樓主知否,林鄭就是當年要入政府中,從內而外改變政府政策的先行者。

網友post左個好社評
環球時報話,香港人需要有反對派
但反對派係應該幫建設香港

而唔係為反而反

所以你入政府,你就係建制派啦,幫助建設香港既建制反對派呀!?
點反呢。
引用:

忍辱負重好緊要!

引用:

忍辱負重好緊要!
有佔中名單的!

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]