• 瀏覽: 3,145
  • 回覆: 31
而我精明眼光睇得出,中國而家係用緊墨子兵法第47章第9節既不戰而屈人之兵既上乘戰術。

所以喺度我見到好多傻佬叫中國打印度,又話中國唔夠印度 根本係冇經過腦過濾 完全好思考過

我估計中國係想 以柔制剛 以不變應萬變 就好似太極咁 看似軟弱 實際係非常之強嘅武術

我之前已講過其實無論印度做了甚麼,中國也是已經勝了,中國人要保持這心態

引用:
原帖由 秀茂坪李瓜乘 於 2017-8-18 07:34 AM 發表
而我精明眼光睇得出,中國而家係用緊墨子兵法第47章第9節既不戰而屈人之兵既上乘戰術。
所以喺度我見到好多傻佬叫中國打印度,又話中國唔夠印度 根本係冇經過腦過濾 完全好思考過
我估計中國係想 以柔制 ...
阿三係唔講理既民族,厚顏無恥猶如同黃絲霸佔金鐘,冇可能比佢無限期咁拖延

有人話開戰等於和平崛起大戰略破功,根本就危言聳聽
抹黑自衛反擊既人,本來就不能做朋友,趁今次分辨清楚
再說西方思維最深層一直係「海盜邏輯」,中國要真正受到西方尊重,必須證明實力

印度話……我企在你國土你都唔夠膽郁我……你吹得我賬咩……已唱通街了!

引用:
原帖由 frankiefung33 於 2017-8-18 08:21 AM 發表
印度話……我企在你國土你都唔夠膽郁我……你吹得我賬咩……已唱通街了!
有何用?事實中國勝了,唱也沒用

引用:
原帖由 oldbeer 於 2017-8-18 08:31 AM 發表

有何用?事實中國勝了,唱也沒用
好嘢……佢隊臨你全家……然後你唱佢係戰敗國………中國真係威過威士忌!

中國兵法博大精深…

D阿差識條鐵咩,
其實
仗一直在打緊!
只要你是真正懂軍事之人
單看印度國內.動盪不安…
海拔4/5000派幾萬兵話咁易?

中國以逸待勞不費一兵一卒
卻在不斷消耗緊印度呀!!!

班叫獸仲喺度懵盛盛呱呱叫
不知人間何世…

引用:
原帖由 frankiefung33 於 2017-8-18 08:39 AM 發表

好嘢……佢隊臨你全家……然後你唱佢係戰敗國………中國真係威過威士忌!
你都傻傻地
而家印軍有成功殺人嗎,失敗了

引用:
原帖由 oldbeer 於 2017-8-18 08:44 AM 發表

你都傻傻地
而家印軍有成功殺人嗎,失敗了
你在世人面前拿出勇氣威一次來睇下得嗎?

引用:
原帖由 oldbeer 於 2017-8-18 08:01 AM 發表
我之前已講過其實無論印度做了甚麼,中國也是已經勝了,中國人要保持這心態
中共最威嗰次係1989年6月4日出動坦克填壓靜坐學生……

引用:
原帖由 frankiefung33 於 2017-8-18 09:08 AM 發表

中共最威嗰次係1989年6月4日出動坦克填壓靜坐學生……
當日佔領暴徒破壞法治並殺害police.

Police被暴徒燒車被殺控制不了,出軍方好正常

你冇常識

引用:
原帖由 潘盧小閒 於 2017-8-18 08:41 AM 發表
中國兵法博大精深…

D阿差識條鐵咩,
其實
仗一直在打緊!
只要你是真正懂事之人
單看印度國內.動盪不安…
海拔4/5000派幾萬兵話咁易?

中國正在以逸待勞
不斷消耗緊 ...
記得當年釣魚台亦係突然間
多咗好多忽然愛國份子喺度
呱呱叫喊打喊殺日嘈夜駡
心懷不軌、唯恐天下不亂!

黃岩島………又係一樣!!!

咁大家今日睇到中國已實際
操控釣魚島黃岩島啦!!!
有無反對

總之就係覺得班垃圾,好似
美國人養嘅狗一樣…
指佢去東就東、吠就吠…

好很煩!!!

武嚇不成,中國運用不戰而屈人之兵既上乘戰術,利用內地禁用的 Youtube 制作短片,令敵人馬上噴飯

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]