• 瀏覽: 62,732
  • 回覆: 850
  • 追帖: 4
+15
第二十七條 香港居民享有言論、新聞、出版的自由,結社、集會、遊行、示威的自由,組織和參加工會、罷工的權利和自由。

黃之鋒, 周永康 等人, 只是在享用 基本法給予的示威自由

為何會被判監?? 香港政府和法院 是否公然阻止香港市民享有基本法給予的權利??

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2017-8-17 07:52 PM 發表
第二十七條 香港居民享有言論、新聞、出版的自由,結社、集會、遊行、示威的自由,組織和參加工會、罷工的權利和自由。

為何會被判監?? 香港政府和法院 ...
有時示威!唔係有暴動、犯法自由!叫左你讀多d書㗎啦!

黃屍果然多低b

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2017-8-17 07:52 PM 發表

今天法官的判詞看了沒有?

引用:

唔好斷章取義。

有示威自由 並不等同 有以非法暴力手段去施行的示威自由。

人有性交嘅自由,咁你就攞碌L周圍篤女人咩?

樓主,和平示威同暴力示威吾識分???

引用:

有人權自由唔代表可以犯法,豬豬明白未 !

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2017-8-17 08:58 PM 發表
樓主,和平示威同暴力示威吾識分???
黃之鋒, 周永康 什麼時候使用暴力??

他們有打人, 傷人??

引用:
原帖由 犯民愛籌款 於 2017-8-17 08:01 PM 發表

有時示威!唔係有暴動、犯法自由!叫左你讀多d書㗎啦!
如果在美國, 歐洲 這一些法治地方

黃之鋒, 周永康都會無罪

而香港因為受中共控制, 結果法院成為打壓異己的工具

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2017-8-17 09:07 PM 發表

黃之鋒, 周永康 什麼時候使用暴力??

他們有打人, 傷人??
教唆、煽動、非法集會。

引用:
原帖由 cortet 於 2017-8-17 08:49 PM 發表

唔好斷章取義。

有示威自由 並不等同 有以非法暴力手段去施行的示威自由。
香港的示威, 一向都是和平進步

上年年初一, 也是警察首先用警棍打示威者和向天開槍, 所以示威者被逼以掟磚頭自衛還擊

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2017-8-17 09:09 PM 發表

上年年初一, 也是警察首先用警棍打示威者和向天開槍, 所以示威者被逼以掟磚頭自衛還擊
好采你唔係法官,否則便會是非不分。

唉,樓主完全沒證據又亂說

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2017-8-17 09:09 PM 發表

嘩!調轉嚟講都得嘅?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]