• 瀏覽: 62,731
  • 回覆: 850
  • 追帖: 4
+15
引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2017-8-17 07:52 PM 發表
第二十七條 香港居民享有言論、新聞、出版的自由,結社、集會、遊行、示威的自由,組織和參加工會、罷工的權利和自由。

黃之鋒, 周永康 等人, 只是在享用 基本法給予的示威自由

為何會被判監?? 香港政府和法院 ...
示威可以
衝擊煽動不可
Common sense

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2017-8-17 07:52 PM 發表
第二十七條 香港居民享有言論、新聞、出版的自由,結社、集會、遊行、示威的自由,組織和參加工會、罷工的權利和自由。

黃之鋒, 周永康 等人, 只是在享用 基本法給予的示威自由

為何會被判監?? 香港政府和法院 ...
仲係自己認罪

引用:
原帖由 behappy1997 於 2017-8-17 08:53 PM 發表
人有性交嘅自由,咁你就攞碌L周圍篤女人咩?
佢中意被人拮㗎

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2017-8-17 09:08 PM 發表

如果在美國, 歐洲 這一些法治地方

黃之鋒, 周永康都會無罪

而香港因為受中共控制, 結果法院成為打壓異己的工具
又柒出國際
係美國
可能一命嗚呼了

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2017-8-17 09:09 PM 發表

香港的示威, 一向都是和平進步

上年年初一, 也是警察首先用警棍打示威者和向天開槍, 所以示威者被逼以掟磚頭自衛還擊
果然毒上腦

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2017-8-17 10:28 PM 發表

如果美國政府做得衰
美國人可以下一次選第二個黨上台

但香港政府做得衰, 香港人無得選第二個黨上台
犯法又賴政府?

引用:
原帖由 20168 於 2017-8-17 10:59 PM 發表
可以任意加字嘅,已經係廢紙。
158條

最起碼佢地無不反對通知書先啦

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2017-8-17 09:09 PM 發表

香港的示威, 一向都是和平進步

上年年初一, 也是警察首先用警棍打示威者和向天開槍, 所以示威者被逼以掟磚頭自衛還擊
啊....原來係被迫...

成日都聽倒好多打劫殺人販毒嘅罪犯都係話被迫....咁7警好明顯都係被迫嘅

又係D垃圾黃絲嘅消毒文,比D新意得唔得?收左5美仙架

黃屍狗睇下上訴法官嘅判詞至出黎鳩叫啦,調理農務死仆街!

最扑街的幾個都在外面  可惜

煽動市民違法佔中,暴力攻擊政府部門。

這是濫用示威自由。

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2017-8-17 10:28 PM 發表

如果美國政府做得衰
美國人可以下一次選第二個黨上台

但香港政府做得衰, 香港人無得選第二個黨上台
如果在美國,A黨執政下,黃之鋒, 周永康很可能已經命喪警察槍下,
下一次選B黨執政下,黃之鋒, 周永康一樣很可能已經命喪警察槍下,
再下一次選A黨執政下,黃之鋒, 周永康一樣很可能已經命喪警察槍下,
再再下一次選B黨執政下,黃之鋒, 周永康一樣很可能已經命喪警察槍下.......
點選都一樣咁衰,有咩用?

無論你講到香港點衰,都無美國咁衰,黃之鋒, 周永康起碼唔會命喪驚察槍下,而係由法庭審判。

想說,自由唔系大晒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]