• 瀏覽: 27,438
  • 回覆: 126
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 赤共 於 2017-8-18 08:10 AM 發表
香港好多偉大嘅青年,唔計較個人利益,為香港嘅民主自由出力
抵抗赤共,赤共必亡
米傻啦!阿爺又點會亡吖!如果哩個係你嘅心願,咁我肯你到死果一日,都會鬱鬱不歡(唔係咒你早香,就算你有百歲命,結果都睇怕係一樣)!

淋老鼠就出聲仇警,其他黃色老鼠就向初中生洗腦,多謝哂頁X原已完囉.

自作自受

引用:
原帖由 alexpkmkg 於 2017-8-18 08:26 AM 發表

米傻啦!阿爺又點會亡吖!如果哩個係你嘅心願,咁我肯你到死果一日,都會鬱鬱不歡(唔係咒你早香,就算你有百歲命,結果都睇怕係一樣)!
ching,你放心。
佢會有九十歲命,
不過三十五歲開始病。

我祝佢長命百歲添。

今日好多青年唔單只不愛祖國
還不斷禍港害市民
而點解有咁多廢青出現呢
就係佢地D家長無愛護他們
佢地D老師無灌輸正確的知識教導他們
佢地D朋友亦沒有勸導他們
結果就是變成現今社會的倒退和不安

引用:
原帖由 Tigerboy 於 2017-8-17 07:47 PM 發表

跟孩子走上街頭,不甘再做平凡師奶......老師帶她走進思想大觀園,讓她成為反高鐵苦行隊其中一員,開始踏上社運之路,也在社運圈子裏找到男朋友——獨立導演盧鎮業(小野)。

有班自以為是嘅老屍及家長真係會害死好多後生仔女。btw,原來岑男神都係執一條叫"小野"嘅
好似係佢老母同野搞埋一齊, 但唔排除4p, 否則邊得黎咁多譬避孕套

黃絲搞社運永遠不忘搞埋其他嘢, 果然上下半身一齊思考

仆你嗅街 ,一路好走

引用:
原帖由 Tigerboy 於 2017-8-17 07:47 PM 發表
[何潔泓是佔中男神岑傲暉的女友。她的父母自小離異,何媽媽在凍肉店打工,本來很反對她搞社運,「自從我看過一幀照片,女兒守護菜園村,在堆土機前被大批警員拉扯,我即刻喊了出來,好氣憤,點解他們要如此對待一個手 ...
抱歉屈小姐, 這次不完全同意妳的說法 .
真正引領她進牢的, 我認為是那高高在上
的法官大人 .

要不是以往既案例, 只要說理想, 就可以成
為強力擋箭牌, 犯了法, 只要付極小的代價 ,
就可以找數埋單. 年青人/社會 漸漸以為,
這是常態(應份) . 變成有樣學樣 , 成功有
得威 , 甚至上位, 衰左啦, 才罰個社服令 .

要是法官早釋出, 代價會是座牢這個訊息 ,
看看她的母親又是否, 如此堅實支持 , 這些
年青人, 又是否無顧慮的沖 ?

老師、家長、朋友、同學再加上自已,日以繼夜不斷互相催眠互相影響,自已的理念越來越膨脹越來越真實,最後變成呢一班人自以為擁有事實全部,佢地係唯一公議唯一真理,亦係救世者,其實特相反意見的全是無知愚昧。

太正

養不教 父之過

game over.

家長都被洗腦?
原來識到個第二春!
獻身都制啦?

社會一定要預留一些位置給智將傑青,否則將來邊個去從事基層工作呀

引用:
[何潔泓是佔中男神岑傲暉的女友。她的父母自小離異,何媽媽在凍肉店打工,本來很反對她搞社運,「自從我看過一幀照片,女兒守護菜園村,在堆土機前被大批警員拉扯,我即刻喊了出來,好氣憤,點解他們要如此對待一個手 ...
越放生、越放縱

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]