• 瀏覽: 2,485
  • 回覆: 29
咪幾好,新一代唔係唔想進步發展咩?變成中國農村咪得償成願lor

引用:
原帖由 Classico 於 2017-8-17 05:46 PM 發表
美國因一國兩制將香港列為先進城市,給予香港先進城市待遇,因為老共一手破壞,香港遲早倒退為發展中國家嘅一部分,香港咁樣比人拖後腿,真係可悲。連東方之珠都可以搞垮,真係不能不服。
要老美首肯呀

果然係尾久

引用:
原帖由 wk221ab 於 2017-8-18 12:06 AM 發表

要老美首肯呀

果然係尾久
意思係本來美國當香港係同level, 但因為老共拖後腿,結果降晒格變成發展中國家部份,以窮治國,老共真係得嘗所願。

乜而家中國好失禮香港人咩?

大陸發展進步咗好多
大家仍然以90年代眼光看待2017 年嘅中國實在好失望

共畜掂過都pk, 看看大陸人質素.
看看HK幾多奶共狗, 看看香討幾多無能廢坑, 終日ff民族復興.

黃絲有個共通點就係將一切對自己不利嘅嘢入大陸數:法庭重判黃絲 - 係因為共產黨; DQ - 因為共産黨; 打書釘 - 又係因為共產黨。但點解永遠唔諗番原因係自己犯左乜嘢錯?你地永遠只有係人地錯,打人放火封路目無法紀通通係人地嘅錯,你啱哂嘅!你地係太懶唔想搵理由定係自我催眠到自己都信埋?定係當所有人都係豬?

香港變成咁都是因為中國不斷插手,不斷放大陸人落黎將香港融合。不斷插手香港政治和異己。不斷放大陸人落黎謀取香港福利。不 斷攪什麼工程東北發展運輸鐵路將中國和香港連繫。攪到香港不再是香港。香港已經沒有了以前個種溫暖港的感覺!

香港現在完全是被中國和大陸人屠宰,被佔領,被搶劫! 但香港政府完全任由中國咁做! 完全無視!

簡直人神共憤。無恥中國大陸仆街,鬼唔望中國被外星人滅國!

引用:
原帖由 artumfa 於 2017-8-18 07:46 PM 發表
香港變成咁都是因為中國不斷插手,不斷放大陸人落黎將香港融合。不斷插手香港政治和異己。不斷放大陸人落黎謀取香港福利。不 斷攪什麼工程東北發展運輸鐵路將中國和香港連繫。攪到香港不再是香港。香港已經沒有了以前 ...
香港有幾多原居民?就算你父母不是,再上一代也是由大陸落黎吧?香港九成以上人口都是用大陸落黎或由大陸落黎生嘅後代。

你講到佢地只係落黎囉福利,你有冇諗過唔係佢地,清潔洗碗侍應邊個做?你做呀?香港人真係奇怪,百幾年黎由英國人管就粒聲都唔敢出,回歸左就呢様嗰樣。

引用:
原帖由 artumfa 於 2017-8-18 07:46 PM 發表
香港變成咁都是因為中國不斷插手,不斷放大陸人落黎將香港融合。不斷插手香港政治和異己。不斷放大陸人落黎謀取香港福利。不 斷攪什麼工程東北發展運輸鐵路將中國和香港連繫。攪到香港不再是香港。香港已經沒有了以前 ...
乜野大陸人,嗰D係偉大香港人係大陸打嘅種嚟,乜家庭團聚而家唔係人權嚟喇?

引用:
原帖由 freepic1iman_dc 於 2017-8-17 06:19 PM 發表

中國香港,究竟比內地城市,先進在哪裡呢?
有雙非。

引用:
香港變成咁都是因為中國不斷插手,不斷放大陸人落黎將香港融合。不斷插手香港政治和異己。不斷放大陸人落黎謀取香港福利。不 斷攪什麼工程東北發展運輸鐵路將中國和香港連繫。攪到香港不再是香港。香港已經沒有了以前 ...鬼唔望中國被外星人滅國!
一睇就知冇腦傻仔,以爲大陸被外星人滅國香港會安然無恙...

引用:
以前點溫暖法?  你親身經驗過先好講

引用:
你成日做鍵盤戰士指責,有何本事可以令香港變得更加繁榮?
快d出來幫泛狗議員獻計啦,唔該!

引用:
原帖由 Classico 於 2017-8-17 05:46 PM 發表
美國因一國兩制將香港列為先進城市,給予香港先進城市待遇,因為老共一手破壞,香港遲早倒退為發展中國家嘅一部分,香港咁樣比人拖後腿,真係可悲。連東方之珠都可以搞垮,真係不能不服。
你就開胃...
反對派敬酒唔飲飲罸酒, 一手破壞中港關係, 令香港大大落後於上海, 廣州和深圳, 美國係最大幫凶, 就黎想你香港死於非命

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]