• 瀏覽: 14,883
  • 回覆: 172
+13
年輕人盲點⋯⋯被利用

引用:
原帖由 starr 於 2017-8-17 11:33 AM 發表
抗爭好多方式,例如「接力絕食」、「罷工罷課」,總之唔好影響其他人囉
絕食?好似痴瘋“貢?”絕2日已經頂唔順啦!

最抵死係班政界、法律學者、大學挍授、推呢班衝動嘅年青人去!

公乜鬼義,貪玩就貪玩啦,擋打war game

引用:
原帖由 pingshangren 於 2017-8-17 11:23 AM 發表
13名示威者反對新界東北發展規劃,衝擊立法會大樓罪成判處社會服務令,律政司認為刑期過輕提出覆核,上訴庭改判眾人即時監禁8至13個月。

人人 ...
後生仔一定要守法,咪俾傑青講兩下就沖去飛磚,佢只會鍵盤爭取 唔會落場。

引用:
原帖由 onnam 於 2017-8-17 12:28 發表
[quote]原帖由 豬木屍吃河童 於 2017-8-17 11:30 發表
冥報總算講下人話
突然又變返咁正常. [/quote]
梗係

815人類歷史大日子!

無線 83新聞台 + 85財經台 改名新年代!

而且,反東北人士被判即時入獄!

犯淫大失勢!建制大強勢!

梗係要講返人話!

問題係將一班經常響網吧遊戲機中心榴槤廢青加入抗爭,平時呢班人同警察都有牙齒印,有晒暴力前科,話想和平示威,可以嗎??

打吓咀炮咪算囉,

以前就叫人唔好入黑社會,宜家就唔好入錯假民主社團

一句<政治迫害>就可以亂來!個社會仲得了

咎由自取,何來可悲?

政治, 唉

引用:
原帖由 Peter_H 於 2017-8-17 11:35 AM 發表
欺負弱勢⋯奪人家園扮曬正義
官商勾結一家親
一早賣左比發展商袋袋平安的地仲霸住,霸官地的又係,而家收發展返根本天公地道,咁叫奪人家園?

一邊要求發展棕地一邊又講不遷不拆根本自相矛盾呃市民

更何況佢地坐監係因為使用暴力,而唔係反對政策,唔好轉移視線

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2017-8-17 11:35 AM 發表
教授,神棍,考評核試唔合格既佢地,話為理想破壞法治可唔係犯法

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]