• 瀏覽: 1,173
  • 回覆: 12
5毛可唔可以俾D立論? THX

只聽過「中國特色社會主義」無乜聽過「中國式民主」
乜野叫「中國式民主」?你邊道聽番來?邊個講咪問番邊個law!

引用:
原帖由 tsang000111 於 2017-8-17 10:49 AM 發表
乜野叫「中國式民主」?你邊道聽番來?邊個講咪問番邊個law!
https://zh.wikipedia.org/wiki/中国特色社会主义

中國共產黨第十六次全國代表大會的報告,把發展"社會主義民主政治"、建設社會主義政治文明確定為全面建設小康社會的一個重要目標。

好多民主隻字WO, 你唔係唔識睇下哇?

快D叫其他5毛一齊來討論點拆啦

引用:
原帖由 anson2004 於 2017-8-17 10:55 AM 發表

https://zh.wikipedia.org/wiki/中国特色社会主义

中國共產黨第十六次全國代表大會的報告,把發展"社會主義民主政治"、建設社會主義政治文明確定為 ...
都無你講「中國式民主」?
你有問題咪直接問番寫果個law! 斷估中共領導人唔會上香討答你。

樓主,是社會主義民主政治,不是民主制度咯

引用:
原帖由 anson2004 於 2017-8-17 10:55 AM 發表

中國共產黨第十六次全國代表大會的報告,把發展"社會主義民主政治"、建設社會主義政治文明確定為 ...
車,對中國政治全無認識你問乜春,中國式民主就係中共一直講既民主集中制。以香港政改為例,提委會提名之後俾香港人普選,就係有民主又有集中,典型中國式民主,明未?

引用:
原帖由 tsang000111 於 2017-8-17 11:01 AM 發表

都無你講「中國式民主」?
你有問題咪直接問番寫果個law! 斷估中共領導人唔會上香討答你。
係呀,呢D假口號,領導唔出聲,D細點敢答?

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-17 11:05 AM 發表

車,對中國政治全無認識你問乜春,中國式民主就係中共一直講既民主集中制。以香港政改為例,提委會提名之後俾香港人普選,就係有民主又有集中,典型中國式民主,明未?
河水不犯井水WO,
而家係講大陸式民主
關香港政改咩事?
有邊度講呢樣社會主義形式要現在APPLY落香港基本法度?

駛唔駛咁低質呀?

引用:
原帖由 anson2004 於 2017-8-17 11:06 AM 發表

係呀,呢D假口號,領導唔出聲,D細點敢答?
係law, 你仲問來做乜?

引用:
原帖由 anson2004 於 2017-8-17 11:11 AM 發表

河水不犯井水WO,
而家係講大陸式民主
關香港政改咩事?
有邊度講呢樣社會主義形式要現在APPLY落香港基本法度?

駛唔駛咁低質呀?
咦,中國香港用中國式民主有乜問題? 你問中國式民主定大陸式民主? 問得高質啲得唔得?

就是把菁英都納入共產黨內部,簡單說就是讀書好的

引用:
原帖由 tsang000111 於 2017-8-17 10:49 發表
想咁多,把鬼咩。 有時間,搵錢好過啦。

有錢移民去外地,有民主嘅地方,咪知什麼是民主囉。

唔夠錢移民,現在廉航機票平,去到日韓之類旅行散心,都好啦。

有無人可以解釋大口環點解有36隻狗?而唔係35,37,38.......

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]