• 瀏覽: 15,116
  • 回覆: 51
  • 追帖: 3
估下咋,美國佬真係想升東擊西,佢堅想打金仔,不過忌諱中國,所以就叫阿猩響到攪事,分散大6既軍力同注意力,見特朗普對肥金越強硬,阿猩就越想獠交打,希望大6堅開火!
經濟上,亦都見美國吹到話人仔會狂跌,今次如果美國得程唔到既話,相信美金會有危機!

白象只係吹噓
最後幾個徵兆都未出現

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2017-8-16 01:15 PM 發表
白象只係吹噓
最後幾個徵兆都未出現
徵兆?願聞其詳

引用:
原帖由 newbc 於 2017-8-16 13:21 發表

徵兆?願聞其詳
例如召回使領館人員...

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2017-8-16 01:23 PM 發表

例如召回使領館人員...
局部戰爭唔洗召回大使

引用:
原帖由 newbc 於 2017-8-16 01:13 PM 發表
估下咋,美國佬真係想升東擊西,佢堅想打金仔,不過忌諱中國,所以就叫阿猩響到攪事,分散大6既軍力同注意力,見特朗普對肥金越強硬,阿猩就越想獠交打,希望大6堅開火!
經濟上,亦都見美國吹到話人仔會狂跌,今次如 ...
老美唔會打北韓的!

北韓沒威脅,再沒理由駐軍南韓、日本,也沒理由賣武器
北韓既「威脅」絕對乎合美國利益,但前提是不能威脅到美國本土

阿三只係見中共「好忙」,所以見縫插針
但阿三搞錯左洞朗唔係中印爭議區,中共將其視為侵略,在中共既工作排程就好高
中印衝突同老美關係不太大,老美既角色大概就係賣賣武器+「售後服務」

特朗普一直講中美貿易逆差,其中一個指控就係操控貨幣,人仔跌不乎合佢既主張
今屆美國政府相當分裂,各部門各自為政,冇清晰大戰略,自然唔會由美國主動"出大事"

中印已經開始打啦...不過石頭木棍咋嗎
美國見唔對路 激唔起中國 301龍門都出埋啦

引用:
原帖由 metroplis 於 2017-8-16 01:51 PM 發表
中印已經開始打啦...不過石頭木棍咋嗎
美國見唔對路 激唔起中國 301龍門都出埋啦
啟動301調查,我睇只係回應佢既選舉承諾
呢招七傷拳傷人自傷,我認為唔需要太緊張

引用:
原帖由 starr 於 2017-8-16 01:50 PM 發表
老美唔會打北特朗普一直講中美貿易逆差,其中一個指控就係操控貨幣,人仔跌不乎合佢既主張
今屆美國政府相當分裂,各部門各自為政,冇清晰大戰略,自然唔會由美國主動"出大事"韓的!
老美想似當年廣場協議推高人民幣50%以上,令中國地產、製造業崩潰(如果升唔夠50%就產生不到打擊中國的效果),
但中國又點會按老美規矩出牌,一時低一時高,逐小步升玩死你,特朗普已唔敢再要求人仔升值了,
e家美國加息、推高美股想外國水魚資金流入再宰殺,但人民弊亦步亦趨一路騎住美元少少,
加上北韓4支導彈對準美國本土,人民幣反而變成避險工具取代老美地位,呢一仗老美大失預算輸得慘了。

老美就想係亞洲生事,渾水摸魚,點知大家一起忽悠老美,想剪羊毛連把剪刀都蝕埋

引用:
原帖由 76banana 於 2017-8-16 02:56 PM 發表
老美就想係亞洲生事,渾水摸魚,點知大家一起忽悠老美,想剪羊毛連把剪刀都蝕埋
正是這樣

其實最好全世界一起剪老美羊毛,咁就有天下太平日子過,到時候老美自己重啓製造業養活自己啦

引用:
原帖由 winglive 於 2017-8-16 14:49 發表

但係今次肥仔金先撩事斗非,所以我估傻普肥金扯貓尾目的幫印度咖喱掀制中國。
朝印扯貓尾的可能性很大,始終朝鮮的核技術是印度提供,這就是印度不肯簽核不擴散條約的真正原因。

引用:
原帖由 大林林 於 2017-8-16 01:44 PM 發表

局部戰爭唔洗召回大使
我DKKL , 幾時先召回印度在香港酷刑白吃白住

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]