• 瀏覽: 10,168
  • 回覆: 186
+5
引用:
原帖由 nicencl 於 2017-8-16 09:59 AM 發表
哦, 原來 蝗后 是glycine  專屬用語

換返個ac先覆啦,你用錯ac喇

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-8-16 09:59 AM 發表

唔止蝗后 ... 還有 , glycine 和 tetrazolium 都好喜歡無端端在時政版討論徐志摩 ... 哈哈

引用:

又同時喜歡講咩 ...  油脂仔

呢 d 70-80 年代詞匯, 在時政版, 好似係得佢地兩個 ( glycine, tetrazolium ) 講咋喎 .... 哈哈
引用:
原帖由 glycine 於 2015-5-17 10:45 PM 發表

你問d嘢,係油脂仔曱甴妹� subculture, 我日日返學唔多去街! ...
引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-4-27 01:18 AM 發表

關政治什麼事?不要什麼都拉上政治,就是因為教育局自己失誤的教育政策,才一次又一次,將責任推卸到其他人身上。
八十年代,多油脂仔,多人入黑社會,就推給傳媒,九十年代,新市鎮多童黨,又推給房屋政策失誤 ...

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-15 08:04 PM 發表

你真的好智障,以為信用咭一定要交息,我有六、七張咭,全部免年費,一個仙的息也未交過,有三張經常用,年年取好多張超市禮券!
你嗰啲叫簽賬,唔係借現金。你想知道用信用咭向銀行借現金的利息,你試下拿你張信用咭,到你樓下個銀行櫃員機撳錢,睇下月底的月結單,咪知到信用咭借現金的利息囉

引用:
原帖由 Wachi師兄 於 2017-8-16 11:21 AM 發表

你嗰啲叫簽賬,唔係借現金。你想知道用信用咭向銀行借現金的利息,你試下拿你張信用咭,到你樓下個銀行櫃員機撳錢,睇下月底的月結單,咪知到信用咭借現金的利息囉
所以你咪智障仔囉!急要用錢,為何不去銀行借?走去撳credit card戶口?

其實你拎稅單去銀行,已經可借交稅十倍八倍錢,而且超低息,短期內還,仲免手續費及免以後期數的息。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-16 10:04 AM 發表

哈哈,監人瀨後的確係你呢類人本色,而家係樓主嘲笑大陸人冇佢有既credit , 要碌借記卡,而唔係有人講佢貪小便宜,當然你同佢一樣所以沖出黎表演你好識理財所以月月還清卡數唔俾銀行賺息。

你以為扮無知小童 ...
真是好白痴,你覺得銀行like你月月俾min pay 賺你息?

你試下咁,去發咭銀行借錢買樓,睇下人地會否當你上賓,俾平息你!

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-16 09:41 AM 發表

唔俾息銀行賺好平常,拎黎自吹自擂就係無知,自己碌完信用卡到期前入番數,同大陸人碌借記卡根本冇分別,大陸人仲慳番銀行審查信用評級成本 ,係比你地更好既客。
連credit是什麼也不知!
就是因為大陸騙子多,已經無credit!

原來 者英 說別人貪小便宜 是我  監人瀨後

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-16 10:04 AM 發表

哈哈,監人瀨後的確係你呢類人本色,而家係樓主嘲笑大陸人冇佢有既credit , 要碌借記卡,而唔係有人講佢貪小便宜,當然你同佢一樣所以沖出黎表演你好識理財所以月月還清卡數唔俾銀行賺息。

你以為扮無知小童 ...

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-8-16 06:10 AM 發表

係每年一萬呀白痴,仲未計債務重組果D,你唔係未收過銀行D清卡數推銷電話呀?

一見勢色唔對就話人蝗后,食屎啦你😡😡
邊似你隨街痾屎,行行下又有屎食!
如果有蝗后在內,咁點先?你係咪去殺哂佢地?

90%似同一人, 不過是同一人會怎樣? 要死刑嗎???
引用:
原帖由 vanga 於 2017-8-16 10:13 AM 發表

又同時喜歡講咩 ...  油脂仔

呢 d 70-80 年代詞匯, 在時政版, 好似係得佢地兩個 ( glycine, tetrazolium ) 講咋喎 .... 哈哈

引用:
原帖由 tcy86 於 2017-8-16 06:53 AM 發表

係呀,中國窮得連茶葉蛋都買不起
但又唔知點解全世界好多地方都要學普通話
連反中的日本,特郎普的女都去學
又唔見人地去學廣東話

分分鐘人地農民的消費力仲高過你過所謂大學生
人地學了去台灣,又關你事?

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-8-16 12:01 PM 發表
90%似同一人, 不過是同一人會怎樣? 要死刑嗎???

其實大陸人一不夠人講,就會屈人是黃c,玩針對,大陸人就是咁污糟辣蹋,出嗱喳招,他們根本不是來香討討論,而是來痾shit!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-16 12:02 PM 發表

人地學了去台灣,又關你事?
台灣呢D第三世界國家都係留番你個窮L去
昨天就發生了全台大停電

連泰國,菲律賓都好過佢

引用:
原帖由 tcy86 於 2017-8-16 12:09 PM 發表

台灣呢D第三世界國家都係留番你個窮L去
昨天就發生了全台大停電

連泰國,菲律賓都好過佢
係呀!千祈不要離開大陸,出面無處好呀!你生存不到。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-16 12:07 PM 發表

其實大陸人一不夠人講,就會屈人是黃c,玩針對,大陸人就是咁污糟辣蹋,出嗱喳招,他們根本不是來香討討論,而是來痾shit!
班反共,反中L咪又係一不夠人講,
年就屆人係五毛,蝗蟲,依家仲有個屈人係大陸人
佢哋嚟香討根本不是來討論,而係放笑話

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]