• 瀏覽: 10,201
  • 回覆: 186
+5
引用:
原帖由 palmaxpc 於 2017-8-15 09:51 PM 發表

據上次淘寶無人店引曬斑今日仲渣住張credit card打飛機既高尚香港人,都什麼年代了,仲以為比卡係威風象徵
我都懶得教精你班大陸鄉下仔呀!

繼續當馬云同你共產啦!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-15 09:47 PM 發表

又錯,已講了,銀行要credit咭賺錢,但並不在card holder 身上賺!
你又唔係開銀行,銀行點賺錢關你叉事呀?😂😂

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-15 09:50 PM 發表

銀聯賺錢同我無直接關係,我做乜要捧佢?
我出糧不在銀聯銀行,所以完全不用考慮!
哈哈,一樓你講大陸人冇信用卡黎香港買野只有支付寶,見你咁無知咪話你知銀聯卡通行香港好耐,大陸人用左銀聯卡好耐,雖然有部份係借記卡唔係信用卡,其實同你碌信用卡唔俾銀行賺息咪一樣,你同大陸人冇分別。

不好意思,我個個月 都找足 卡數

俾息銀行 就靠妳了, 記得 以後唔好找 卡數,比得越多俾息銀行, 銀行越愛妳
引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-15 09:01 PM 發表

哈哈,俾息銀行賺先叫識理財呀,睇你都係唔識架勒。

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-8-15 09:57 PM 發表

你又買樓又買股票得十個八個應急咁少?你快D揾個理財顧問睇下你條數先啦天才😂😂
唔使啦,只需要知道佢係吹多過實際,其實學生都可以有大把卡根本唔覺得有幾威風,如果唔係學生就係性井既

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-8-15 10:19 PM 發表
不好意思,我個個月 都找足 卡數

俾息銀行 就靠妳了, 記得 以後唔好找 卡數,比得越多俾息銀行, 銀行越愛妳

找足卡數好,找min pay 都好,還得到就係好客,不過都係好平常,唔知你有乜咁值得自豪,有乜咁巴閉睇唔起大陸人。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-15 05:25 PM 發表
一見用支付寶、微信,就知是大陸人。

因為農民無穩定收,無資格領信用咭,但八達通又每日有使用限額,無理由一年難得來一、兩次香港,不買幾千蚊奶粉,化妝品,手袋返去的!

不想帶到滿身現金,唯有用支付寶及 ...
樓主係唔係想暗示內地人收入好過香港
消費幾千蚊都面不改容

另樓主都幾無知
第一香港有限奶令,每人最多只可帶二罐奶粉
而且內地有多個方法購買香港貨

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-15 07:13 PM 發表

笑死人了,即是無信用的人,才會先存一大筆錢入銀行,才可以申請銀聯咭,怪不知那麼少人用。

用銀聯咭,等於告訴人,你信貸評級低,沒有固定收入。

如果我有成座service apartments收租,還了銀行債,月月 ...
昂撚鳩!

真金白銀,有幾多用幾多! 便咩靠安信兄弟? 香港人,安信幫到你。

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2017-8-15 10:39 PM 發表

唔使啦,只需要知道佢係吹多過實際,其實學生都可以有大把卡根本唔覺得有幾威風,如果唔係學生就係性井既
我開的topic無講威唔威,只是容易分辨誰是香港人,誰是大陸人。

引用:
原帖由 nigel2014 於 2017-8-16 12:18 AM 發表

昂撚鳩!

真金白銀,有幾多用幾多! 便咩靠安信兄弟? 香港人,安信幫到你。
嘩!大陸人真是大鄉里,以為香港人找咭數都要靠借錢,真是笑死人!

引用:
原帖由 tcy86 於 2017-8-15 11:58 PM 發表

樓主係唔係想暗示內地人收入好過香港
消費幾千蚊都面不改容

另樓主都幾無知
第一香港有限奶令,每人最多只可帶二罐奶粉
而且內地有多個方法購買香港貨
啊!原來加上化妝品也不夠幾千元,那為何還要老遠來香港shopping?上淘寶淘好過啦!
香港人去一次歐洲,只買兩三隻錶,都幾十萬啦!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-16 12:39 AM 發表

嘩!大陸人真是大鄉里,以為香港人找咭數都要靠借錢,真是笑死人!
昂撚啦!
你幾時到香港?
冇人靠借錢? 安信食屎?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-16 12:39 AM 發表

笑死人!咁你解釋下點解香港每年有接近一萬宗新破產個案,其中大部份係因為卡數問題引起嘅呢,個D唔係香港人嚟?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]