• 瀏覽: 104,549
  • 回覆: 1,569
  • 追帖: 3
+61
判監不特止仲要被 姊妹強行磨豆腐

女人犯法唔使坐呀?

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-8-16 04:30 AM 發表

示威推下門都叫犯法,你去睇急症喇
有人搵竹,鐵支推下你屋企門唔好報警吖

咁女人打劫放火後俾人拉,就話警察欺負女人? 樓主,知唔知點解會有女子監獄? 係女人犯法也要坐監,男女平等而已。 如果事主坐定定在家聲援,咁又點會拉去坐監?

又要用靚女博同情阿?地主會班馬有咩好幫?抵死啦

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-8-16 04:32 AM 發表

政府吾聽香港人意見,所以先有人被迫去示威,你簡直是非不分
示威就可以這樣覇道,暴力嗎?

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-8-15 04:54 PM 發表
繼游B之後,又一個學運女神俾政府針對,政府咁中意蝦女人係咩心態
仲要判完社會服務令再改判收監,真係好撚變態

"13名反東北示威者3年前衝擊立法會,被裁定非法集結罪成,但律政司不滿判社 ...
You asshole, you break the law, you go to jail, very fair!
You called the government 仆街, I think you are the real 仆街 !

引用:
原帖由 highbury64 於 15-8-2017 05:57 PM 發表

一個政府吾係去保護大學生,反而用白色恐怖阻嚇大學生公民抗命,咁香港仲有咩前途?
乜全港大學得幾何要坐監嘅大學生哼!?其實大部分都係努力讀書,希望將來建設香港

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-8-15 05:57 PM 發表

一個政府吾係去保護大學生,反而用白色恐怖阻嚇大學生公民抗命,咁香港仲有咩前途?
大學生犯法就要保謢?
係唔係自稱良民犯法就無事先?

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-8-15 05:57 PM 發表

掟磚又燒車,1句話公民抗命就唔係犯法?

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-8-15 04:54 PM 發表
繼游B之後,又一個學運女神俾政府針對,政府咁中意蝦女人係咩心態
仲要判完社會服務令再改判收監,真係好撚變態

"13名反東北示威者3年前衝擊立法會,被裁定非法集結罪成,但律政司不滿判社 ...
你入埋去陪佢哋囉

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-8-16 12:18 AM 發表
大學生係社會未來,吾尊重大學生即係香港冇將來
Shit, when they threaten to kill the school council member, do they respect other people?
If they don't respect other people, how can they earn other's respect?

証明左靚女都會犯法😳

on 9 犯法就坐!理得你乜撚女神,小鳯姐出塲

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-8-15 05:54 PM 發表 

你地廢老識吾識咩叫公民抗命? 公民抗命有罪咁華盛頓坐咗監未?
「公民抗命」「真普選」同「反清復明J都係口號,用來呃蠢人,知冇?
何就係被呃坐監,同埋少女被姑爺仔呃入火坑,意義上都冇分別!
https://youtu.be/czKJJjNIGsQ

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]