• 瀏覽: 13,160
  • 回覆: 115
+13
引用:
原帖由 良心之光 於 2017-8-19 11:45 AM 發表

那麼,當你解決了這個問題之後,本帖子可以休矣:
你現在已經不懷疑良心之光搞港獨了吧?
在樓主未有合理解釋(citizens)和(residents)用詞上的政治含意前,樓主仍被合理懷疑是宣揚港獨人仕。

屈人五毛屈得咁過癮?

一個(暴)字,你就借題發揮,有兩個英文字,我仲吾有排玩

民陣、社民連、香港眾志、新界東北發展關注組、小麗民主教室以及土地正義聯盟發起港獨遊行!

公司內開會營業部代表向行政部代表說:大家河水不犯井水,各有各做!
難道講呢句說話同事係諗住將營業部分拆上市??

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-8-14 05:46 PM 發表

請不要弄汙本帖子。
我有重要事情跟CVLN 澄清。
俾個like你

引用:
原帖由 崖上勇敢的香腸 於 2017-8-21 12:44 PM 發表

俾個like你
你知唔知"弄汙" 點解?

汙=污   話你整污糟佢

果然係智...

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-8-21 12:54 PM 發表

你知唔知"弄汙" 點解?

汙=污   話你整污糟佢

果然係智...
咁人哋講完呢句之後,嗰個"人"好聽話走咗。你唔覺得良心之光好有正氣架咩,佢身上嘅浩然正氣可以辟邪。
Loke 唔like都俾人話係智x  T.T

引用:
原帖由 崖上勇敢的香腸 於 2017-8-21 01:01 PM 發表

咁人哋講完呢句之後,嗰個"人"好聽話走咗。你唔覺得良心之光好有正氣架咩,佢身上嘅浩然正氣可以辟邪。
Loke 唔like都俾人話係智x  T.T
話你係智…者,係讚賞你

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-8-21 01:06 PM 發表

話你係智…者,係讚賞你
你係大愚若智

[ CV16LN 於 2017-9-10 發表 。。佢只係指出佢認為港獨冇出路,但佢冇話佢反對港獨。。嘻嘻。 】

1969年 我已經主張 大中國。
1984年 中英談判結果很好,我期待香港囘歸中國。
2. 你呢?1969年你還沒有來到世界上吧?

引用:
原帖由 伍皓昌 :1) 樓主之習慣 ...

你對於一樓的論點 毫無興趣,轉而議論會員?
2. 你對於“獨立”一詞的定義是什麼?

以前唔係!
而家仲未係!!
將來必定會係!!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]