• 瀏覽: 13,136
  • 回覆: 115
+13
引用:
原帖由 CV16LN 於 2017-8-15 08:46 AM 發表

良心之光,你唔好老屈,我冇就「須要平衡香港與中央之間的一國兩制定位」表達過任何意見,你唔好又生安白造。

做乜樓主一直逃避回應1#第一點係唔係生安白造?心虛?
引用:
5)雙重標準
樓主最懂寬己嚴人, 雙重標準, 自己可以抹黑會員, 甚至生安白造會員的立場及說話, ..
這是良心風格的第5條, 請會員你理解及積極配合

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-8-14 12:45 PM 發表
各位回帖之前, 必須了解樓主之發言風格, 並積極配合, 不能有異議,否則, 輕則被投訴, 雪藏, 重則...嘿嘿...

1) 樓主之習慣
1.1樓主最喜歡的是, 在引用會員說話時, 不用(不懂? 刻意?)"引用"功能, 不用引用功能的後 ...
其實一見那位什麼'良心之x, 就不必看, 更不必回!!!

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-8-15 10:05 AM 發表
這是良心風格的第5條, 請會員你理解及積極配合
積極配合中,等候一個藝術性既回答後被雪藏,嘻嘻。

引用:
原帖由 kingchan75 於 2017-8-15 10:10 AM 發表
其實一見那位什麼'良心之x, 就不必看, 更不必回!!!
對於被生安白造既嘢都係要回覆質疑下,否則會被默認同意。

引用:
原帖由 CV16LN 於 2017-8-15 10:26 AM 發表

對於被生安白造既嘢都係要回覆質疑下,否則會被默認同意。
不錯, "默認同意"一項, 已加入#2 第一條第4分項內

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-8-14 09:14 PM 發表

單憑“用「HK citizens」唔用「HK residents」”就斷定 是港獨?
難怪 香港人對中層官員有所疑慮了!
我地星斗市民,英文吾好,都識分別(citizens),同(residents)絕對吾同,
401身為大律師,仲要專業成就極高果隻,點可能搞錯? 司馬昭之心...
從政治層面 ,你已經原形畢露
屈人五毛? 睇你點撐?

引用:
原帖由 CV16LN 於 2017-8-14 12:50 PM 發表

請問阿炛,邊位係CV6LN,佢幾時主張 *井水不犯河水* 的人,就有搞港獨的懷疑,請提供證據。

截圖紀錄在案,以防樓主又改標題同1#內容。
公然議論會員(即閣下)喎!

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-8-14 04:38 PM 發表
[ tkgb1981 + CV16LN + 數字網友 +伍皓昌 +Kim +??? = 聯群結隊。
【見無論左中右**做一個 有建設性的 論政者】

你們同意一樓那些上海人嗎?
閣下也可耳聯群結隊,不過也要注意一下隊友質素,否則只會笑死人冇命賠!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2017-8-15 06:46 PM 發表

公然議論會員(即閣下)喎!
我係CV16LN,唔係樓主既網友CV6LN。

引用:
原帖由 CV16LN 於 2017-8-15 07:44 PM 發表

我係CV16LN,唔係樓主既網友CV6LN。
疑:佢好可能大意/刻意打少一個字!
不過點都好, anyway而家樓主確喺公然議論會員

引用:
原帖由 iluvrachelcook 於 2017-8-15 08:50 AM 發表

我見到一樓有十八隻豬。
22只啦...
有登入..係忍緊手...
面皮冇想像中厚

帖子10292
精華0
積分10337
金幣0  
閱讀權限70
在線時間5681 小時
註冊時間2011-9-6
最後登錄2017-8-15

[ CV16LN 。。。我冇就「須要平衡香港與中央之間的一國兩制定位」表達過任何意見。。[/quote]

其實,“平衡香港與中央之間的一國兩制定位”,就是 “井水不犯河水”。

重申:非香討標準引用方式之回覆,本人通常選擇視之為廢話。

[quote]原帖由 nigel2014 :我地星斗市民,英文吾好,都識分別(citizens),同(residents)絕對吾同,... ]

梁振英也用了 “香港市民”這個詞:
【來源:https://www.facebook.com/cyleung2012/posts/267630019987390
“致各位香港市民
第四屆行政長官選舉剛剛有了結果,我好感激選委對我的信任及市民對我的支持,使我可以,在未來五年,在行政長官這個崗位上服務香港、服務市民。我會以謙卑感恩之心,肩負這一重大的責任。

引用:
原帖由 良心之光 於 2017-8-18 04:09 PM 發表
[ CV16LN 。。。我冇就「須要平衡香港與中央之間的一國兩制定位」表達過任何意見。。

其實,“平衡香港與中央之間的一國兩制定位”,就是 “井水不犯河水”。 [/quote]

401,Long time no see,

而家河水犯緊井水喎,
你對林子健事件,有沒勇氣批評?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]