• 瀏覽: 32,519
  • 回覆: 301
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 我係Miss大佬 於 2017-8-13 11:24 AM 發表
阿婆都好好戲
我啱啱先睇回張相個位,婆婆個位贏晒啦,嗰個司機好有撞到人哋車仔嘅嫌疑。

個車主等天收!

引用:
原帖由 大囡仔 於 2017-8-13 11:01 AM 發表

撞左好多次咩?見唔到既
破壞他人財物不分老中青只要唔係精神病就要賠,
賠多賠少定唔洗賠可以傾, 但唔係老L馮拉花完就走左去!
連基本法律知識都冇, 可憐!

真心講句,道理係喺車主果邊,要怪就只能怪車主唔好彩,撞佢車既係阿婆,唔收就自己無啦啦要蝕幾千,收左就預左比人插到飛起,車房唔會見你架舊車就收平你,維修都係一樣收咁多

引用:
原帖由 大囡仔 於 2017-8-13 03:51 AM 發表

話樣嘢你知,如果係推紙皮車既,
架車係好重,成百斤,唔係易推,
老人家會易整傷,所以如果有錢,
真係未必會執紙皮。
而且,一個係咁,你覺得個個係咁?
我做義工時,識有個婆婆,
住單人公屋,無 ...
我早兩年揸架十零萬mark x,系新蒲崗比個阿婆推架大車仔,上面放曬好多爛鐵,佢推個我左邊車身,卡一聲,我落車一睇,左邊兩度車門,有四條成米長花痕,佢都好驚,當時我望望阿婆架車仔,佢起碼有75歲以上,仲推咁大架車仔揾車,最後都決定算數,自己拎去個fd度搞,都係三兩仟,當黑仔啦,不過錢唔洗佢賠,都訓話左阿婆幾句,叫佢下一次要小心啲,推咁大部車,咁近行緊啲車,唔整到人地架車,你都小心啲車撞到你啦

未架車攞去賣都唔值錢喇,仲收亞婆4k

引用:
原帖由 fanbb 於 2017-8-13 10:56 AM 發表
次次撞到都唔洗還,下次老L馮撞
我明的,法律第二!
成班鍵盤戰士講到自己幾咁大方正義無比
就算自己唔使阿婆畀呀,都冇可能將你的標準加落人哋身上啦

下次會唔會到阿伯搞人啲老婆仔女都冇問題冇法律責任?

可能啲網民話阿伯都咁老就畀佢搞啦,都是一時衝動,老眼昏花,俾佢搞完老婆順便問埋需唔需要搞埋個女

賠是應該的
但如果對方是老弱者
而賠償金額不大
就可能咁就算數啦

引用:
原帖由 ~狐獅虎~ 於 2017-8-13 11:41 AM 發表

成班鍵盤戰士講到自己幾咁大方正義無比
就算自己唔使阿婆畀呀,都冇可能將你的標準加落人哋身上啦

下次會唔會到阿伯搞人啲老婆仔女都冇問題冇法律責任?

可能啲網民話阿伯都咁老就畀佢搞啦,都 ...
無野架,法律第一呀?好丫,咁4000你咪入小額告囉,擺明無錢比了,反正法律程序,阿婆仲可以用法援,睇下邊個無著數囉。

好心架爛鬼車咪揸出街
影響市容

引用:
原帖由 fanbb 於 2017-8-13 11:33 AM 發表

破壞他人財物不分老中青只要唔係精神病就要賠,
賠多賠少定唔洗賠可以傾, 但唔係老L馮拉花完就走左去!
連基本法律知識都冇, 可憐!
咁一於公正少少,找交通開文件,佢出車個位似係慢線,人哋在慢線同中間線過 ? 佢架車又係斜咗,邊個蝕 ?
人哋給一千元有冇簽過嘢,如果有簽過有冇要脅成份 ? 冇簽嗰一千又點解釋 ?
嗰一千係個女人給,成件事情關個女人咩事,車主點解搶咗人手上嘅一千元?
要跟法律時我諗車主都好煩。

引用:
原帖由 josephts16 於 2017-8-13 11:50 AM 發表

無野架,法律第一呀?好丫,咁4000你咪入小額告囉,擺明無錢比了,反正法律程序,阿婆仲可以用法援,睇下邊個無著數囉。
醒一醒吧,阿婆就有錯在先

至於車主要人哋賠幾多,點賠,叫唔叫佢賠其實全部都係個車主選擇嘅事,你分清楚莊閒至算啦

引用:
原帖由 Yoey_ 於 2017-8-13 02:39 AM 發表
係道理上講,按返車房比嘅價照收4千,佢冇問題
條友就黑在係個阿婆hi花佢架車
先比班友仔diu到飛起
陰公豬
又係大愛L吹水唔抹嘴,針唔吉到肉唔知痛

個車主咁既錢都收 怕唔怕收尾過幾年?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]