• 瀏覽: 32,493
  • 回覆: 301
  • 追帖: 1
+4
講到底錯左果個賠錢 就係甘簡單,新買部iphone花左凹左 你拎去整換個殻都唔止1K~
至於收唔收錢呢個問題 ~唔收至多可以話係人情 收係道理,我唔覺得收左就車主有錯LO~

引用:
原帖由 陳晴 於 2017-8-13 12:16 AM 發表
唔通有人肯賠唔收?
就系應唔收,呀婆有錢駛X推紙皮!
一仟蚊要推幾多車紙皮?
揸架爛車咁都個彩?收左錢你架爛車會整咩.
呢D PK唔公審佢等佢收得咁順丫那?
呢的人又話收順咗tim

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2017-8-13 12:06 AM 發表
理得佢新車舊車值幾多錢
車房話整幾多咪幾多囉
整唔整係另一回事
拎去車房整,佢會因為你架車舊收三折?
定係原來係阿婆撞到收三折?
如果架車係你嘅
你會自己貼三千,甚至四千?
唔收收順係人情
收足係道理
你都算px,你做食環署,係咪會告阿婆非法擺賣?
人有所為有所不為,唔收唔係人情,係應該。

引用:
原帖由 wasana 於 2017-8-13 12:00 AM 發表

都係位過路女士好,掉下1000帛金,跟手掉多一蚊落地。
冇錯,仲話(有錢唔收咩?),窮到阿婆錢都搶,廢人一個,車主可能做食環署,上次告唔到阿婆條氣唔順。

要做到善心體諒,的確並非人人可以,咪實報實消lor, 諗下阿婆要推幾多車至夠比$4000?

引用:
原帖由 Hung196108 於 2017-8-13 03:17 AM 發表
即是咁多網友,都覺得係阿婆就應該有毀壞他人財物而不應負責賠償的特權?
事件係因為阿婆推車仔搬紙皮去賣而起,皆因香港無退休保障(好似重拉緊布)。
不如俾D實際行動,眾籌俾阿婆養老,等佢以後不必推住車仔搬紙 ...
有D亞婆唔係冇錢,只不過執紙皮過日辰,亦未必會小心推車……

如果個車主一個月,俾人“唔覺意”撞花架車三幾次,都幾慘

仆街,咩車牌冧把。

個位女仕積左陰德,好人有好報。
車主就難講啦......

引用:
原帖由 大囡仔 於 2017-8-13 03:51 AM 發表

話樣嘢你知,如果係推紙皮車既,
架車係好重,成百斤,唔係易推,
老人家會易整傷,所以如果有錢,
真係未必會執紙皮。
而且,一個係咁,你覺得個個係咁?
我做義工時,識有個婆婆,
住單人公屋,無人無乜。 ...
惡有惡報,由佢地啦

引用:
原帖由 snowbean 於 2017-8-13 01:58 AM 發表
刮花的係位咁窮的婆婆就當自己黑仔算啦!真係收唔落囉!
無計.
窮撚遇著窮婆婆, 一百幾十都殺.

一架咁既「車」, 真係
N手價只係一萬樓下, 仲拎4000出黎整?
有無咁戇鳩?

😢

DKLM  咁既陳年圾垃車賠 4千....

香港人特別係駕駛嗰D

十居其九都是仆街冚家剷

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2017-8-13 08:00 AM 發表

無計.
窮撚遇著窮婆婆, 一百幾十都殺.

一架咁既「車」, 真係
N手價只係一萬樓下, 仲拎4000出黎整?
有無咁戇鳩?
二手價 只值5仟

L小車收$4000 笑L死

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]