• 瀏覽: 4,855
  • 回覆: 43
  • 追帖: 1
+3
咩“PAK-FA”、“T-50”之類嘅叫法都已經out喇,依家開始就要好好咁記住“Su-57”呢個正名。

另外,有D網友對於“57”由來嘅解釋真係好有意思。

原文:http://3g.163.com/war/article/CRKGQ457000181KT.html#offset=16

中新社莫斯科8月11日電 當地時間8月11日,俄羅斯空天軍(空軍)總司令邦達列夫表示,俄羅斯第五代戰鬥機已被正式命名為“蘇-57”,並將于2018年開始列裝部隊。

當天邦達列夫在接受俄軍方媒體採訪時透露,命名方案已獲通過。俄羅斯第五代戰鬥機像新出生的嬰兒一樣有了自己的名字,現在它被稱為“蘇-57”。

邦達列夫說,“蘇-57”將從2018年開始列裝部隊。

邦達列夫還表示,今年年底前,俄空天軍將補充70多架作戰飛機和直升機、40多具新型陸基導彈打擊系統、約70具新型無線電系統,俄空天軍的作戰能力將進一步加強。此外,從2018年至2025年間,俄空天軍將陸續獲得大約400架各種飛機。

俄第五代戰機此前被稱為未來前線航空系統(PAK FA),后又獲得代號為“T-50”。該型戰機是俄羅斯蘇霍伊公司研制的多功能重型戰機,具有超音速巡航、高度隱形、超級機動性等特點。

邦達列夫今年7月宣布,俄第五代戰機已完成第一階段國家試驗,準備開始進行第二階段試驗。該戰機能給予飛行員“無限飛行能力”。

俄羅斯聯合航空制造集團公司總裁斯柳薩里早前曾表示,俄第五代戰機首批將生產12架。

彈倉開了?

俄實力非常強勁

強者越強

遠遠拋離其他

又想呃印度注資

引用:
原帖由 head2010 於 2017-8-12 04:11 PM 發表
又想呃印度注資
2018開始列裝

上個月討論區有人話俄羅斯放棄五代機,而家突然又話列裝。

引用:
原帖由 林奇奇 於 2017-8-12 15:33 發表
彈倉開了?
未見有……

引用:
原帖由 head2010 於 2017-8-12 16:20 發表
上個月討論區有人話俄羅斯放棄五代機,而家突然又話列裝。
因為只係“江湖傳聞”。
而且假如真係連唯一一款五代機項目都放棄埋,俄國嘅“落魄大國”地位只會更加保唔住。

淨系見到兩碌大脾,見唔到有彈倉,彈倉系邊??

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2017-8-12 04:21 PM 發表

因為只係“江湖傳聞”。
所以我先覺得奇怪,俄羅斯是否睇見印度無興趣再投資T50而自己又缺錢繼續研發,所以話自己空軍都列裝証明俾印度睇技術成熟,希望印度重新考慮注資。

引用:
原帖由 oldbeer 於 2017-8-12 16:18 發表

2018開始列裝
唔多信

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2017-8-12 18:03 發表

唔多信
你覺得會係幾時?
唔好講國際形勢對俄國有幾嚴峻,感覺上就算國內經濟再差,俄國都唔想輸比舊學生太多咁……

35 + 22 = 57

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2017-8-12 18:42 發表

你覺得會係幾時?
唔好講國際形勢對俄國有幾嚴峻,感覺上就算國內經濟再差,俄國都唔想輸比舊學生太多咁……
睇隻T50都好似未完成研發
之前毛熊大安旨意白象會繼續科水
如果真係入役我相信會似肥電

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]