註冊 登錄



打印

[本港新聞評論] 【民主黨員被擄】手被反綁無傷痕?拖大半日未拔釘?林子健D100訪問解畫…… (23:07)

【民主黨員被擄】手被反綁無傷痕?拖大半日未拔釘?林子健D100訪問解畫…… (23:07) E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
民主黨成員林子健今早召開記者會,稱昨日在旺角街頭,被疑似內地執法人員擄走禁錮及毆打恐嚇,其間一度被迷暈,甚至被對方在大腿打上釘書釘。對於外界質疑他稱事件期間被反綁雙手,手上卻無明顯傷痕,及指他拖延大半日都無拔走大腿上的釘,反先召開記者會,林傍晚接受新媒體D100節目《左右大局》電話訪問時解釋指,手上無傷痕是因他其間一直沒掙扎,拔釘前開記者會則是他與黨友何俊仁及李柱銘商量後的決定。



林子健在訪問稱,擄走他的人要求他,不要將巴塞隆拿球星美斯贈予劉曉波的簽名交給劉妻劉霞,他指自己不知道原因,但猜想是因為美斯為國際級球星,事件涉及國際關係,令擄走他的人覺得「好敏感」。


《左右大局》主持謝志峰指出,有人質疑林子健稱自己雙手被反綁,手上卻沒有明顯傷痕,林解釋是因為他沒有被「好大力」綁住,且他沒有掙扎,「因為我都肉隨砧板上,我掙咩扎啫?」故手上沒有被反綁者常見的傷痕。


謝志峰又問林子健,為何獲釋後事隔大半日後仍未拔走大腿上的釘,反而先召開記者會,「究竟係咪正常H行為?」林則指這是與民主黨前主席何俊仁及創黨主席李柱銘商量後的決定,要召開記者會、讓記者看見後才處理。謝追問其意思是否要讓傷勢「有證有據,公諸於世」,林隨即稱是。


要保留證據? 第一時間落街/食飯/洗衫? 唔報警唔睇醫生? 唔拔釘? 開記招通知犯人走佬?
更竟然誤導警察被捉的地方, 前言不對後語? 你話剛剛釋放可能會好驚但係佢已經食嘢/沖涼/洗衫/訓覺/開記招 ..., 有乜可能記錯?
樓主真係只可以比個服字! 呢位事主還是個神學博士生, 受高深教育的基督徒 ... 講大話要落地獄架  

從肥仔林的所有表現得出結論: 佢係唔想警察捉到人, 佢只係想講比人知: 兩個所謂中國強力部門[佢話]捉咗佢/虐待佢/警告佢 ... 原因點解就各位朋友自行判斷

溫馨提示, 傷口唔處理輕則發炎, 重則可以截肢甚至無命, 阿AV何同創黨漢奸是否草菅人命?

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20170811/s00001/1502463057962

[ 本帖最後由 愛1c蛋 於 2017-8-13 07:58 AM 編輯 ]



實用相關搜尋: 中國 中國 媒體 教育 電話 醫生 訓覺 訓覺
記者未拍照, 唔捨得拆掉化妝卦!!!!!!





保留證據卻第一時間走去洗衫,好分裂呀

喺咪驚條褲沾左d麻醉藥呀?

[ 本帖最後由 sman070707 於 2017-8-12 01:07 AM 編輯 ]






呢個訪問佢造假似
我地咁多網民嘅問題全部避開晒






[隱藏]
睇清楚佢的傷害部位, 左右對朝, 十分公整, 玩晒pattern, 似玩完被性虐多D喎!!!!


大半日都唔拔釘先勁... 仲要支撐到開記者招待會...





呢單畸屎, 好明顯跟黃馬有關, 有人唔妥美斯!





頭可斷,血可流,腿上書釘定要留

唔好叫苦肉計
苦皮計 好啦
大陸人 只打肚皮  真的夠體貼...






戲太屎!






我愛渣打金龍
[隱藏]
低能, 先報警同去醫院,證據就會消失咗? 警方同醫院完全有曬記錄知道你求醫時嘅情況架嘛! 即係唔係一個白痴,係三個白痴。


熱門搜尋: 護髮 hair 髮尾油 永久脫毛 洗頭水 生髮
引用:
原帖由 vincentwong27 於 2017-8-12 01:05 AM 發表

呢個訪問佢造假似
我地咁多網民H問題全部避開晒
要客觀才能找出事實真相, 首先要相信事主 ...
但係真係太大疑點囉, 衫污糟難忍受, 除咗出來唔得? 釘可以留起肉裡面就可以忍?



熱門搜尋: 護髮 hair 髮尾油 永久脫毛
四個字: 越描越黑






引用:
原帖由 cwilson1 於 2017-8-12 01:06 AM 發表

睇清楚佢的傷害部位, 左右對朝, 十分公整, 玩晒pattern, 似玩完被性虐多D喎!!!!
肥佬 好"定"咁.....唔縮, 唔郁







拔釘前開記者會則是他與黨友何俊仁及李柱銘商量後的決定

嘩! 原來係哩兩條友無人性,要呀林生受幾十個鐘頭皮肉之苦……慘


噢……哩兩條友都係律司泥,都支持開記者會比報警更優先更重要?鵅H!



熱門搜尋: 英文補習 保安課程 韓語 bba 進修 學英文
地球...... 麻 麻 地 !!
[隱藏]
民主黨真係當香港人係白L痴


實用相關搜尋: 香港
伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
 





 

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。