• 瀏覽: 9,195
  • 回覆: 95
+2
引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-11 10:23 PM 發表

來同回係分開出境同入境上下兩層,唔會逼埋一齊。
有睇過新聞果然實事求事。

引用:
原帖由 鮮入為煮 於 2017-8-11 04:44 PM 發表

西九打算繁忙時間三分鍾一班車。來回幾班車的客一塞住關口就好似福田口岸星期六日咁排法。一個鍾一定無走雞。
基本上在西九一地兩檢令車站負荷成問題。

引用:
原帖由 版務 於 2017-8-11 11:47 AM 發表

有啲人,自己唔用,要其他人都無得用

住新西啫,都睇下啲住九龍 港島人呀!
反正返大陸既都經邊界, 係邊界檢就方便晒住新界, 香港, 九龍

其實樓主你仲漏左講,西貢,南丫道,香港仔啊

引用:
原帖由 kxkx 於 2017-8-12 10:32 AM 發表

反正返大陸既都經邊界, 係邊界檢就方便晒住新界, 香港, 九龍
設唔同關口方便唔同人,正如去澳門都有幾個碼頭。

一個車站內辦好出入境好還是在兩個站分別辦好?我相信沒有會說分兩個站做, 因為要落多次車. 如果有人反對說提出合理的理由反對.
在出發地/目的地一次過辦出入境好還是中途站辦好?當然是出發地/目的地, 因為避免中途下車. 對香港旅客他們的出發地是香港, 對大陸旅客來說他們的目的地是香港, 因此在香港進行一地兩檢是最合適的.
這是從旅害客角度看,香港進行一地兩檢是最合適的.

引用:
原帖由 版務 於 2017-8-12 10:43 AM 發表

設唔同關口方便唔同人,正如去澳門都有幾個碼頭。
咪玩啦.
澳門碼頭一地一檢.
你唔知香港都有碼頭  
兩檢係邊界

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2017-8-12 10:37 AM 發表
其實樓主你仲漏左講,西貢,南丫道,香港仔啊
佢地都未必須要。有時好難怪市民開始對泛民的遊行失興趣,唔好話自已友唔肯企出來,連在討論區俾個like 同路人都懶,一點團結心都無。

你條低能仔反過大陸未

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 羅賤宰 於 2017-8-12 09:25 PM 發表

佢地都未必須要。有時好難怪市民開始對泛民的遊行失興趣,唔好話自已友唔肯企出來,連在討論區俾個like 同路人都懶,一點團結心都無。
因為越來越多市民看到班泛民狗,逢政府利民,利經濟,利發展都一定反對/垃布,以搞死香港為目的,而撈政府本錢~

成班根本是漢奸~

官方民意調查暫只有五成二人在唔知頭唔知路下支持西九一地二檢。希望有調查能列出不同方案讓市民選擇。

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2017-8-13 08:20 發表
官方民意調查暫只有五成二人在唔知頭唔知路下支持西九一地二檢。希望有調查能列出不同方案讓市民選擇。
你意思係剩下的四成八係唔知頭唔知路下反對西九一地二檢又或者係冇所謂?

引用:
原帖由 kxkx 於 2017-8-12 10:32 AM 發表

無錯,楚河漢界分清楚。

引用:
原帖由 貓男 於 2017-8-14 02:12 PM 發表

你意思係剩下的四成八係唔知頭唔知路下反對西九一地二檢又或者係冇所謂?
我意思係政府要老實解釋市民聽第時唔會好多班次直通全國,大部份長途線要在深圳北,廣洲南轉車, 做民調時加入不同方案給市民選擇,咁先負責任。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]