• 瀏覽: 3,840
  • 回覆: 52
誰人介定?? 妳嗎?
引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-11 03:31 PM 發表

哈哈,你呢種咪叫為反而反,總之反左先算,唔理好壞。

事實任何政策冇十全十美,制定政策係分析利弊多定少,利多就做

引用:
原帖由 Kalal 於 2017-8-11 12:52 PM 發表

之前爭取起3跑嗰時唔係咁講喎,
搬龍門? 今天的你又打倒昨天的你?
講真就算爭多條跑道都唔夠之後嘅使用
上海都起緊第三個機場啦
香港真係好鬼落後,基建落後大陸,思想落後國際

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-8-11 04:21 PM 發表
誰人介定?? 妳嗎?

哈哈,而家係你介定無論乜野政策都要反,總之冇十全十美呀嘛。

引用:
原帖由 m40 於 2017-8-11 04:46 PM 發表

講真就算爭多條跑道都唔夠之後嘅使用
上海都起緊第三個機場啦
香港真係好鬼落後,基建落後大陸,思想落後國際
香港原來計劃同深圳機場合作,大家分配好航線,香港主力國際線,深圳做國內線,以快速通道連通方便轉機,不過機場高鐵線未計劃都放棄左,知道好難通過。

好笑.....d人唔知仲以為我係有否決權

妳夠鐘飲奶了
引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-11 05:22 PM 發表

哈哈,而家係你介定無論乜野政策都要反,總之冇十全十美呀嘛。

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-8-11 05:47 PM 發表
好笑.....d人唔知仲以為我係有否決權

妳夠鐘飲奶了

哈哈,你話人分析政策利弊等於介定一定要通過咋,你班盲反當然冇否決權,有就大檸樂。

原來 泛民 反對 政府 的政策只得  5%左右 都叫盲反

香港是很 危險的, 快回 火星吧
引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-11 05:52 PM 發表

哈哈,你話人分析政策利弊等於介定一定要通過咋,你班盲反當然冇否決權,有就大檸樂。

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-8-11 06:07 PM 發表
原來 泛民 反對 政府 的政策只得  5%左右 都叫盲反

香港是很 危險的, 快回 火星吧

哈哈,要盲反根本唔夠票先要拉布,你連乜野叫拉布都唔識,淨識星爺搞笑無厘頭鳩。

我只係唔理解 妳所說 的'盲反' 2字是什麼意思
引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-11 07:11 PM 發表

哈哈,要盲反根本唔夠票先要拉布,你連乜野叫拉布都唔識,淨識星爺搞笑無厘頭鳩。

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-8-11 07:56 PM 發表
我只係唔理解 妳所說 的'盲反' 2字是什麼意思

咦,最早你講政策冇十全十美所以要反,仲講政策冇可能十全十美,即係你點都會反,咪叫盲反。

妳曲解了我意思了,我沒說 不完美 就要反

我說 反對的是 不好的政策而已

完美指 100分, 但做到99分的政策已經好好

低過 50分 反對是不正常嗎? 唔通0分先可反對?還是0分都要 讚成???

至於 如何評定分數, 民意,效益,經濟 等 都是其中之一的標準
引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-11 10:16 PM 發表

咦,最早你講政策冇十全十美所以要反,仲講政策冇可能十全十美,即係你點都會反,咪叫盲反。

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-8-11 10:41 PM 發表
妳曲解了我意思了,我沒說 不完美 就要反

我說 反對的是 不好的政策而已

完美指 100分, 但做到99分的政策已經好好

低過 50分 反對是不正常嗎? 唔通0分先可反對?還是0分都要 讚成???

至於 如何評定分數, 民 ...
開頭有講幾多分咩? 你話世上冇完美,有唔好就反,即然冇完美,多少都有啲唔好,你即係乜都反。
引用:
原帖由 nicencl 於 2017-8-9 05:05 PM 發表
完全不同意

世上是沒有完美的政策,所以有唔好的反對是正常

唔通唔好都支持的才是愛港嗎???

那妳覺得低過 幾多分 先可以反對呢?
引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-12 02:59 AM 發表

開頭有講幾多分咩? 你話世上冇完美,有唔好就反,即然冇完美,多少都有啲唔好,你即係乜都反。

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-8-12 08:40 AM 發表
那妳覺得低過 幾多分 先可以反對呢?
引用:
原帖由 nicencl 於 2017-8-9 05:05 PM 發表
完全不同意

世上是沒有完美的政策,所以有唔好的反對是正常

唔通唔好都支持的才是愛港嗎???
既然世上是沒有完美的政策,那麼幾多分(一定少於完美 100分)都要反對啦!
仲駛乜搬龍門問人幾多分先可以反對。

誰人 說不完美 就要反? 看來是 妳 個人主觀願望吧
引用:
原帖由 cortet 於 2017-8-12 08:51 AM 發表

既然世上是沒有完美的政策,那麼幾多分(一定少於完美 100分)都要反對啦!
仲駛乜搬龍門問人幾多分先可以反對。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]