• 瀏覽: 3,841
  • 回覆: 52
其實持反對意見嘅人大部份嘅人平時都唔會去內地
佢哋有時間都會過日本美國台灣歐洲旅行
咁而家香港飛中國嘅飛機其實好多

高鐵有咗之後,可以減少飛內地的壓力和班次
飛外國都快脆啲,所以其實對社會各界人士都有幫助

所有都係利益關係,咁樣Sell仲好

其實只要對 每位 香港市民 派 一千幾百萬(愛國人仕除外), 我敢肯定 一定無人再反對

因為 到時 個個 有錢移民哂, 成個 香港 比番 祖國 都仲得
引用:
原帖由 m40 於 2017-8-9 02:11 PM 發表

飛外國都快脆啲,所以其實對社會各界人士都 ...

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-8-9 02:36 PM 發表
其實只要對 每位 香港市民 派 一千幾百萬(愛國人仕除外), 我敢肯定 一定無人再反對

因為 到時 個個 有錢移民哂, 成個 香港 比番 祖國 都仲得
係就好呀, 不如你將這個絕世好見議同泛民議員反應下, 等他們同我們出頭同中共同特區政府傾, 當然最重要,又要請李大師等人去同英,美,澳,加等國家談談移民接收我地香港人事宜!

比 泛民議員 有鬼用咩

佢地人數少,實比 建制否決啦

不如 妳令 建制派 支持好過啦
引用:
原帖由 kingchan75 於 2017-8-9 02:44 PM 發表

係就好呀, 不如你將這個絕世好見議同泛民議員反應下, 等他們同我們出頭同中共同特區政府傾, 當然最重要,又要請李大師等人去同英,美,澳,加等國家談談移民接收我地香港人事宜!

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-8-9 02:49 PM 發表
比 泛民議員 有鬼用咩

佢地人數少,實比 建制否決啦

不如 妳令 建制派 支持好過啦
泛民議員 是民心所向, 點冇用呀! 泛民提議后,政府願意接受, 大家市民就正, 可以移民了, 大家一會感激 !
政府吾接受, 泛民就站在道德高地, 進可以發動百萬市民威脅政府, 退的又可以增加支持者數目!! 一舉多得, 正.....

比左建制派,泛民一定反對, 拉布拉足十年廿年, 左住大家, 咁米拉野????
如果成功了, 功咪在建制??? 咁傻??

民心所向 是 勝不了 票數的

就算全 香港蟻民 支持, 但只要 那40個建制議員反對

妳都唔駛旨意 會通知

即是,全香港的命運 是 取決於 那40人的手中

香港人真悲哀
引用:
原帖由 kingchan75 於 2017-8-9 03:38 PM 發表

泛民議員 是民心所向, 點冇用呀! 泛民提議后,政府願意接受, 大家市民就正, 可以移民了, 大家一會感激 !
政府吾接受, 泛民就站在道德高地, 進可以發動百萬市民威脅政府, 退的又可以增加支持者數目!! 一舉多得, 正 ...

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-8-9 03:45 PM 發表
民心所向 是 勝不了 票數的

就算全 香港蟻民 支持, 但只要 那40個建制議員反對

妳都唔駛旨意 會通知

即是,全香港的命運 是 取決於 那40人的手中

香港人真悲哀 ...
香港的命運是取決於泛民個20多個人手中, 你看他們拉布拉得幾開心, 香港大小事都給他們玩弄於股掌之中!!

況且, 我地還有黃芝瘋,黃大俠等人幫手...那40人算是什麼'鳥'? 黃大俠放個屁就可以解決啦.....

引用:
原帖由 m40 於 2017-8-9 02:11 PM 發表

飛外國都快脆啲,所以其實對社會各界人士都 ...
在你不知不覺之間,經濟 環境 工作 在改變中
十至廿年間會發現高鐵是不可少
好像新機場 西鐵 地鐵 和其他大建設一樣
開始時反對到要生要死
到現在就發現他的重要性

香港好在 還有 泛民 拉布

否則 有什麼惡法 通過了 就是 香港人的 悲劇

所以 香港 是不能沒有 泛民的
引用:
原帖由 kingchan75 於 2017-8-9 03:54 PM 發表

香港的命運是取決於泛民個20多個人手中, 你看他們拉布拉得幾開心, 香港大小事都給他們玩弄於股掌之中!!

況且, 我地還有黃芝瘋,黃大俠等人幫手...那40人算是什麼'鳥'? 黃大俠放個屁就可以解決啦.....:smile_44 ...

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-8-9 04:21 PM 發表

對, 懇請泛民再次為民請命: 派 一千幾百萬給香港市民移民!

支持
引用:
原帖由 kingchan75 於 2017-8-9 04:26 PM 發表

對, 懇請泛民再次為民請命: 派 一千幾百萬給香港市民移民!

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-8-9 04:21 PM 發表

香港完本沒有甚麼惡法
但是惡法由犯民建造出來
惡法是建造在不信任中
口講不獨=行為港獨
口講民生=行為拉布(搞到民不聊生)
口講民主=行為獨裁
口講房屋=行為拒絕俾土地
口講和平=行為奪權
...............................等等

完全不同意

世上是沒有完美的政策,所以有唔好的反對是正常

唔通唔好都支持的才是愛港嗎???
引用:
原帖由 無聊的小市民 於 2017-8-9 04:59 PM 發表

香港完本沒有甚麼惡法
但是惡法由犯民建造出來
惡法是建造在不信任中
口講不獨=行為港獨
口講民生=行為拉布(搞到民不聊生)
口講民主=行為獨裁
口講房屋=行為拒絕俾土地
口講和平=行為奪權
.................... ...

本是不准雙飛在港
但是誕生了香港雙飛惡法
都是犯民生出來

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]