• 瀏覽: 3,913
  • 回覆: 37
+3
共產黨不能信,隨時反口,所以你見有能力的人,都想移民。

自己暫不能搞移民,就送子女出國,因為子女留學買樓,往後容易入籍。就算畢業後不即時入,後來才入都比其他人容易。

只要子女成功入籍,申請年老父母團聚,根本只是填張表就批,不用移民公司搞,自己填已經得。

引用:
原帖由 看天挖地 於 2017-8-8 03:35 PM 發表
7185153 7185154
蝗蟲

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-8 02:56 PM 發表

自己暫不能搞移民,就送子女出國,因為子女留學買樓,往後容易入籍。就算畢業後不即時入,後來才入都比其他人容易。

只要子女成功入籍,申請年老父母 ...
咁你仲唔快D上京打到共產黨,解救千千萬萬同胞

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-8 02:56 PM 發表

你所謂大陸人大量移民?請問你講嘅大量大概有幾多呢?

1949年新中國建立以來到2017年大概有幾多人移民海外呢?

1978年改革放開到2017年又大概有幾多人移民呢?

麻煩你提供一下數據!

中國現時人口數量大概13億7000萬人,請問已移民數量大概占幾成呢?

海外華人華僑大概6000多萬左右。

6000多萬海外華人華僑是包括,已加入外籍放棄中國籍嘅人(哩部分包括華裔,明朝,清朝,民國時期,新中國出去嘅),同埋海外工作生活學習但仍然保留中國國籍嘅人(有部分華僑是會回國的)。

我講哏多嘢,就是想你話我知,到底你話有大量大陸人移民,是有幾大量?大量度咩也程度????

關於移民...共產黨比公民黨可信...

引用:
原帖由 zfx12223129 於 2017-8-8 08:12 PM 發表

你所謂大陸人大量移民?請問你講嘅大量大概有幾多呢?

1949年新中國建立以來到2017年大概有幾多人移民海外呢?

1978年改革放開到2017年又大概有幾多人移 ...
千萬人叫不多?

香港未夠一千萬人!

計了出國留學但未正式移民的未?一人可申請二位父母,計算了未?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-8 08:58 PM 發表

千萬人叫不多?

香港未夠一千萬人!

計了出國留學但未正式移民的未?一人可申請二位父母,計算了未?
你用香港做標準,咁無野好講啦,
但1千萬佔全國總數100分之1都無 ,好多咩?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-8 08:58 PM 發表

千萬人叫不多?

香港未夠一千萬人!

千萬人好多咩?想當年鄧小平去美國訪問,卡特總統對住鄧小平面講,中國人沒移民嘅自由,鄧小平只是回左卡特一句,中國移民一千萬人到美國如何啊?卡特總統馬上閉嘴唔講話。

如果你願意谷歌或者百度搜索,一會發覺全球第一對外移民國,是所謂全球最大民主和國 印度,過來是墨西哥,之后是俄羅斯,中國只是排行第四。

其實我都鼓勵中國人對外移民噶,其實中國人口控制起十億人就剛剛好了。

不如你去美國 加拿大問下啊,願意唔願意接收三億七千萬中國人移民。

其實香港都有好多人移民噶,特別是97回歸前,難道身為香港人嘅你,唔知道香港人分兩種咩?

聽講回歸至今香港有七百幾萬人口,香港人口一半有中國籍,另外一半是外籍(例如何韵詩 連詩雅)

一種是中國籍香港永久性公民,另外一種是外籍香港永久性居民。

對于我啲內地人來講,中國籍香港人是同胞,外籍香港人只是外國人,外籍華人,同我啲中國人沒咩野關係噶。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-8-8 09:01 PM 發表
大陸人大量移民, 因為大陸人不愛中國!
中國強, 中國好, 好到中共領導人家屬都移民外國, 不做中國人要做外國人!
http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=19573791&extra=&page=1
你不如叫 美國移民局 公布習近平個女 美國綠卡申請表 出來卑大家睇睇啊。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-8 14:56 發表

最主要原因系有銭。冇銭點移?

引用:
原帖由 zfx12223129 於 2017-8-9 02:56 AM 發表

一種是中國籍香港永久性公民,另外一種是外籍香港永久性居民。
...
同一原因要移民,共產黨信不過。

要在香港境內執法,再一次驗證這句話!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]