• 瀏覽: 11,128
  • 回覆: 157
+4
引用:
原帖由 hy3161 於 2017-8-7 10:06 AM 發表

條黃絲播毒播了很多年。
條友正仆街~由朝到晚不停播毒,香港社會多元意見我一直認同的,但呢D仆街為反對而反對洗腦式播毒就真係一D人格都冇,完全事非不分。

美國以前拍過兩套電影叫 red dawn (赤色黎明) 模擬美國比共產黨管治的'慘況'

我呢十幾年都唔明, 點解俄羅斯中國唔拍番一套電影, 講述自己國家被美國金融集團同教會組織管治的情況?
我諗呢套戲票房肯定勁過 red dawn 一百倍

引用:
原帖由 hy3161 於 2017-8-7 10:09 AM 發表

系香港人吾制
搞個公投睇下!

引用:
原帖由 willy222 於 2017-8-7 10:08 AM 發表

基本蓋念已經錯咗,一國下點割地?就算兩制下都只係租借。咁多問題係乜問題?如果驚解放軍,依家市區已經有。
英國都係「租借」香港!唔通無問題?

當年上海果啲都係法「租」界、公共「租」界........我唔係介意一國下的軍隊,而係兩制下的法律!

仲顯示使地低B,無能囉!司徒華呀司徒華,你嘔血未?

我想問民主黨有無比返版權費比南韓間電影公司?

引用:
原帖由 pimon 於 2017-8-7 08:36 AM 發表

係飯民覺得「靠嚇」仲 work 啫?
嚇左香港人20年,以前中堅年青支持者(如我),現已離開, 不屑一顧。

而家泛民又開始呃年青一代。民主自由是每一個人都追求的,但唔應該用欺騙,小事放無限大, 無的放矢的方法,以害怕未必會發生的事情來作反對,而不是用解決問題的態度,或能提出建設性的意見,不實事求事,亦不理性,靠反共的血液生存。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-8-7 10:17 發表

英國都係「租借」香港!唔通無問題?

當年上海果啲都係法「租」界、公共「租」界........我唔係介意一國下的軍隊,而係兩制下的法律!
如果你認英國係你老家咪無問題,不過我一向唔認。我一向都話自己係中國人,所以係一國原則下我認為無問題。你認為有問題即係你唔承認中國,不如你坦白啲話自己唔係中國人所以驚好過。

都幾有氣勢!唔錯!

引用:
原帖由 xampp 於 2017-8-7 10:20 AM 發表
我想問民主黨有無比返版權費比南韓間電影公司?
通知片主,香港的民主黨有無俾版權!

賤民得幾招指定動作
首先嚟個老屈
再唔得就用第二招

引用:
原帖由 willy222 於 2017-8-7 10:22 AM 發表

如果你認英國係你老家咪無問題,不過我一向唔認。我一向都話自己係中國人,所以係一國原則下我認為無問題。你認為有問題即係你唔承認中國,不如你坦白啲話自己唔係中國人所以驚好過。
一國原則無問題,但兩制有嘛!

一國兩制有衝突當然係一國,但沒有衝突時(難道香港唔割地,就會傷害一國?),就兩個原則都要守!

而家香港呢一制的確係不必要地割地。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]