• 瀏覽: 11,126
  • 回覆: 157
+4
引用:
原帖由 無聊的小市民 於 2017-8-7 09:12 AM 發表
犯民想令市民落入恐慌中
恐慌就是犯民得到多支持
同ISIS的做法差不多
當人在恐慌中就要個領導者來支持
犯民係精神恐怖組織,已經影響到每個人,必須嚴厲打擊。

小學雞黨也不要期望佢地有中學生水準吧

引用:
原帖由 peter925 於 2017-8-7 08:32 AM 發表
一個政黨去到這地步,離死不遠了。
個標題係錯,一個瀕臨滅亡的搞事棍仲可以撐得幾耐 !

大家睇下本文學小説animal farm.  豬一直恫嚇動物話人類恐怖及會回來農莊, 所以動物嚇得不敢不支持豬做統治者

戥民主黨慘 淪落如此,
戥片中做爸爸的慘 俾港獨犯民害L死 !

民主自由=老屈任作

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-8-7 09:50 AM 發表

同#37一齊答!

因為香港人有需求搭高鐵嘛!
(否則點會起高鐵香港段?)
而家情況只不過係香港段「短左」、平左、好左!

香港人可以專心接駁交通工具去邊境高鐵站......到時可以用的士、巴士、港鐵........去邊境 ...
請問閣下有冇回鄉卡?依據閣下邏輯,是否聽障人士應去指點電台發牌條件?失明人士偷睇國家機密保護?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-8-7 09:57 AM 發表

下由深圳北到西九就肯畀錢,但短啲......只去到邊界就唔肯畀錢?
你典型香港人,只諗到著數唔諗付出,香港段特區政府俾錢,深圳接駁段就梗係深圳俾錢,一早傾掂數。就如港珠澳橋係三方各自負責一份。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-7 10:06 AM 發表

你典型香港人,只諗到著數唔諗付出,香港段特區政府俾錢,深圳接駁段就梗係深圳俾錢,一早傾掂數。就如港珠澳橋係三方各自負責一份。
如果唔駛成千億,香港出錢畀深圳畀佢由深圳北到邊境(聽講幾十億),再加上10%利潤,
我唔信深圳唔制!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-8-7 09:59 發表

Finance 101教:Sunk cost is not a cost!

如果西九要割地,一地兩檢又咁多問題,要黎日後煩自己呀!
基本蓋念已經錯咗,一國下點割地?就算兩制下都只係租借。咁多問題係乜問題?如果驚解放軍,依家市區已經有。

引用:
原帖由 hy3161 於 2017-8-7 10:03 AM 發表

都話直通車是點到點。 高鐵是點到多點。
難道要回鄉探親的老人家帶者大堆行李,下車,過關,在上車嗎?比小小 ...
你未搭過直通車,唔好扮專家,直通車20年前已經都有中途站。

高鐵站係西九,難道就唔駛「大堆行李(去西九),下車,過關,在上車」?

引用:
原帖由 peter925 於 2017-8-7 08:32 AM 發表
一個政黨去到這地步,離死不遠了。
唔會啦,以香港人咁高質素 ……… 佢地會話反政府係勇敢同正義既行為,盲反係監察政府,佢地唔咁做香港就會腐敗落去。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]