• 瀏覽: 11,096
  • 回覆: 157
+4
幾有創意

現實可能更荒謬呢

引用:
原帖由 文敬鑾. 於 2017-8-7 08:40 AM 發表
所謂裝鹽既基本法話大6法不在港實施
香港境內受香港法律約束保障
而家租俾赤共既地方行大6法
此例一開下次會點?
現在係你要寬頻公司裝個gateway喺你屋企等你可以高速上網。你話唔裝得咪唔好裝囉,寬頻公司好閒咖咋。

驚成咁
唔走入個車站就冇事

呢d低級趣味只能對一群未返過大陸既90後戇青才有作用

要捉你嘅,廿年都捉咗

「狼來了」這招用了20年, 再用也沒有意思.

犯民想令市民落入恐慌中
恐慌就是犯民得到多支持
同ISIS的做法差不多
當人在恐慌中就要個領導者來支持

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-8-7 08:57 AM 發表

我一直都講要係邊境地方起站,因為我睇唔到任何分別:

高鐵係西九:抬住行李去到西九落車、抬住行李過香港關、抬住行李過大陸關,買票、上高鐵!
高鐵係邊境:抬住行李去到邊境落車、抬住行李過香港關、抬住行李過 ...
現在係香港想連上大陸高鐵網,就要在香港裝個內地口岸區。就好似裝寬頻上網,寬頻公司都要喺你屋企裝個gateway,gateway後用咩制式唔關你事。你唔肯裝就唔好用,寬頻公司無所謂。

冇限FF,不如話大陸有食人族

其實可以加插一段貌似喪屍嘅水貨客,車門一開就即刻湧出黎,拖住個喼橫衝直撞,將周圍貨物吞噬一空,然後又衝番入架列車裡面...

原來是叫雞黨阻香港市民自由方便

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-8-7 08:57 AM 發表

高鐵係西九:抬住行李去到西九落車、抬住行李過香港關、抬住行李過大陸關,買票、上高鐵!
高鐵係邊境:抬住行李去到邊境落車、抬住行李過香港關、抬住行李過 ...
好,直通車也要一地兩檢,不錯!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-8-7 08:57 發表

高鐵係西九:抬住行李去到西九、買票、抬住行李過香港關、抬住行李過大陸關、上高鐵!
高鐵係邊境:抬住行李去到西九、買票、抬住行李上車、抬住行李去到邊境落車、抬住行李過香港關、抬住行李過大陸關、驗票、上高鐵!

引用:
原帖由 willy222 於 2017-8-7 09:31 AM 發表

高鐵係西九:抬住行李去到西九、買票、抬住行李過香港關、抬住行李過大陸關、上高鐵!
高鐵係邊境:抬住行李去到西九、買票、抬住行李上車、抬住行李去到邊境落車、抬住行李過香港關、抬住行李過大陸關、驗票、上 ...
傻架!
點解唔直接去邊境的高鐵站(例如搭的士去),點解要一定去西九?

西九有寶呀?定係雜總老婆係果度奉客?

整多段亂槍掃射嘅出嚟好睇啲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]