• 瀏覽: 22,090
  • 回覆: 302
  • 追帖: 3
+3
引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-9 12:27 PM 發表

2011年同2013年? 唔理你真定假都係舊料,上面俾左你睇2017年新料。
不用越講越遠,呢個 topic 好明顯是談經濟的。
10 樓用的就是最新數字。

引用:
原帖由 xianrenb 於 2017-8-9 12:40 PM 發表

嘩,你講大陸冇好人就得,人地講就離題?

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-9 12:41 PM 發表

嘩,你講大陸冇好人就得,人地講就離題?
無錯,你等於說了中國經濟的確是差,所以要談別的東西去淡化,還要人不能談回經濟問題。
同意你的看法。

引用:
原帖由 xianrenb 於 2017-8-9 12:40 PM 發表

講數字關你乜事? 你最多咪斷估,話市價同帳面值唔同就當人股價係假,事實大陸同香港一樣,資產澎漲因地產升值,香港一層舊樓市價都比買入價升值幾十倍,又係假呀?

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-9 12:45 PM 發表

講數字關你乜事? 你最多咪斷估,話市價同帳面值唔同就當人股價係假,事實大陸同香港一樣,資產澎漲因地產升值,香港一層舊樓市價都比買入價升值幾十倍,又係假呀?
唔係假,而是真係差。
唔係咁解,點解大陸咁嘅 GDP 數字可以表面咁有錢呢?

大陸的 money supply M2 都只是約 160 萬億咋!
銀行業對非銀行業投資已經有四十多萬億!
所有行業的交叉投資規模,你認為多少才合理呢?
算一下人均數字,又是多少呢?

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-8-8 17:41 發表

某師兄只講中共好話,咁我咪平衡一下啦!係事實來架
事實就係中國老早平反左文革
證明某些人思想仍然在上世界70年代中

鼻鼻屎
唔好玩啦
仲要只係評論

引用:
原帖由 xianrenb 於 2017-8-9 12:40 發表

你個堆數字無意思

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-9 09:49 AM 發表

反抗權威係中共行先一步,而家黃絲大學雞斗校委會只係向中共學習,班大學雞仲學毛主席語錄叫造反有理添,證明毛主席語錄係真理,放諸四海而皆準。
呢d咪叫只許州官放火 不許百姓點燈囉

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2017-8-9 01:20 PM 發表

事實就係中國老早平反左文革
證明某些人思想仍然在上世界70年代中
一句平反就算呀?笑死

引用:
原帖由 xianrenb 於 2017-8-9 12:50 PM 發表

唔係假,而是真係差。
唔係咁解,點解大陸咁� GDP 數字可以表面咁有錢呢?

大陸的 money supply M2 都只是約 160 萬億咋!
銀行業對非銀行業投資已經有四十多萬億!
所有行業的交叉投資規模,你認為多少才 ...
多少才合理是另一回事,問題係你自己唔識就話人唔合理。

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-8-9 01:56 PM 發表

呢d咪叫只許州官放火 不許百姓點燈囉
文革造反派紅衛兵係官黎? 你又亂吹無為啦。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-9 04:44 PM 發表

文革造反派紅衛兵係官黎? 你又亂吹無為啦。
係被毛主席利用左

引用:
原帖由 火燎森 於 2017-8-9 05:48 PM 發表

係被毛主席利用左
而家既大學雞俾人利用我就信,叫人沖自己鬆呀嘛。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-8-9 05:52 PM 發表

而家既大學雞俾人利用我就信,叫人沖自己鬆呀嘛。
歷史總係不斷重複

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]