• 瀏覽: 48,984
  • 回覆: 78
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-25 03:13 AM 發表

香港好窮時,已經來香港,大家一齊挨到香港人人有錢,先叫香港人。

那些八、九十年代湧來以為有金執,無得執就乞綜援的蝗蟲,永遠只是蝗蟲!
蝗一代深圳聰湖北琦
蝗二,三代黃瘋瘋
全部不事生產,籌旗就叻既廢青

全部唔係真香港人啦

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2017-8-27 09:57 AM 發表

蝗一代深圳聰湖北琦
蝗二,三代黃瘋瘋
全部不事生產,籌旗就叻既廢青

全部唔係真香港人啦
根本大陸政府計錯數,死不認錯。

以為放d大陸人來香港,沖淡香港人,點知放了大批激進分裂分子來!

現在還不停止放人來,香港未港獨前,很快就自行裂開兩派!

在香港有物業!

攞住本要97前登記BNO身份先有嘅
British National(Overseas)passport

附件

233357_c78d8a60757f46796e19129824c0fa61.jpg(294.67 KB)

引用:
原帖由 省委書記3 於 2017-8-27 03:21 AM 發表
羊群心理 人做乜我做乜 老豆食乜我就食乜 (家駒當年都唱了)人地唔做我絕對唔敢做 咩都唔敢一個人做 連食飯下下都要人陪 乜野都怕人覺得怪

去旅行去親永遠都只有日韓台泰呢四個國家 旅遊目的純粹食玩買 對旅遊國 ...
正!

引用:
原帖由 生在英屬香港 於 2017-9-1 01:48 AM 發表
British National(Overseas)passport
BNO連舊香港人都有啦,挑!

連丁權都冇,點真香港人呀?

同意

引用:
原帖由 生在英屬香港 於 2017-9-1 01:48 發表
有"Overseas"就唔值租啦 , 唔明有咩好晒呢

引用:
原帖由 yeungt888 於 2017-8-5 19:17 發表
點樣先係真香港人?
1. 唔做影衰香港&香港人嘅事
2. 對香港有貢獻
3. 冇收政治黑金

引用:
原帖由 生在英屬香港 於 2017-9-1 01:48 發表
我反而有興趣你本BNO係唔係valid? 影張生效與到期日嗰版po上嚟

有大陸人持"香港居民身份證" 冇"永久性"三個字 應該唔算香港人

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-8-25 01:14 AM 發表

食公仔麵大。
飲維他奶大.

引用:
原帖由 生在英屬香港 於 2017-9-1 01:48 AM 發表
BNO  咁豆泥!  曬黎把lun咩

引用:
原帖由 yeungt888 於 2017-8-5 07:17 PM 發表
點樣先係真香港人?
哩件

引用:
原帖由 ecwce 於 2017-9-3 09:50 PM 發表

我反而有興趣你本BNO係唔係valid? 影張生效與到期日嗰版po上嚟
唔明點解咁多人對BNO咁反感!BNO無居英權又無繼承權大家都知啦,我用番BNO身份主要用途係去旅行可以唔駛俾人當係強國人不知幾爽,就係我曾經用過本特衰去旅行看盡強國人惡行醜態,攞住本特衰俾人誤認係強國人十分尷尬!仲有依家仍然講普通話嗰班新移民都係攞特衰!咁嘅環境更係用番本BNO嚟抗衡啦!

附件

20160106_090949.jpg(94.17 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]