• 瀏覽: 2,193
  • 回覆: 27
+6
他們不只在香港用,而是買中港共用的一種,帶回大陸用,最近還可以轉月費plan,好好生意。

香港上網費其實貴過大陸,為何要來買電話咭上大陸用,心照啦!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-7-27 11:54 AM 發表
他們不只在香港用,而是買中港共用的一種,帶回大陸用,最近還可以轉月費plan,好好生意。

香港上網費其實貴過大陸,為何要來買電話咭上大陸用,心照啦!
唔知喎, 點解?
你意思係: 大陸人用香港公司既月費plan, 在大陸漫遊上網?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-7-27 12:11 PM 發表

唔知喎, 點解?
你意思係: 大陸人用香港公司既月費plan, 在大陸漫遊上網?
已經講左,中港共用,何需漫遊?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-7-27 12:16 PM 發表

已經講左,中港共用,何需漫遊?
目前可中港共用, 而又由香港公司出既月費plan 我知道的有兩種
1) 香港號碼, 在內地漫遊
2) 一卡兩號, 在內地用大陸號碼

你指既係一卡兩號?還是第三種我唔知既方式?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-7-27 12:21 PM 發表

目前可中港共用, 而又由香港公司出既月費plan 我知道的有兩種
1) 香港號碼, 在內地漫遊
2) 一卡兩號, 在內地用大陸號碼

你指既係一卡兩號?還是第三種我唔知既方式?
唔清楚,但上fb不用爬上爬落牆頭那麼煩!

詳細情況,你自己問供應商啦!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-7-27 01:20 PM 發表

笑能死, 原來唔清楚出來9up

仲有, 大陸人玩微博架, 香港藝人在大陸都開微博啦, 仲FB

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-7-27 01:30 PM 發表

笑能死, 原來唔清楚出來9up
我又不是供應商,我怎知人家用什麼 plan ?
不過見成班大媽大叔在元朗買咭,先知原來那麼多大陸人渴望上fb!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-7-27 01:37 PM 發表

我又不是供應商,我怎知人家用什麼 plan ?
不過見成班大媽大叔在元朗買咭,先知原來那麼多大陸人渴望上fb!
笑撚死,人地要嘅係中港電話甚至係中港數據,你就話人係要上fb

有fb中毒症就睇下醫生啦!😁😁

好多人變做FB代言。。。有冇好處費既?

WC玩少一陣FB會死人!

因為佢地只要一個鐘睇唔到佢地集中起來既 反中資料,佢地會迷失自我,感覺真實世界離佢地好遠
引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-7-27 02:04 PM 發表

笑撚死,人地要嘅係中港電話甚至係中港數據,你就話人係要上fb

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-7-27 01:20 PM 發表

上fb托柒呀?

似黃屍咁日日post完相要留意下有無like先感覺到快感,呢個人生都幾悲哀......

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-7-27 02:04 PM 發表

有大陸手機已經可以在大陸用apps買定通話分鐘及數據,揀幾多日都得,全日任用!一邊坐車到關口一邊用手機買,平靚正!

但居然有平大陸plan不要,來香港買貴plan!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-7-27 07:51 PM 發表

有大陸手機已經可以在大陸用apps買定通話分鐘及數據,揀幾多日都得,全日任用!一邊坐車到關口一邊用手機買,平靚正!

但居然有平大陸plan不要,來香港買貴plan!
要嘅係中港號碼同數據呀,盲毛😂😂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]