• 瀏覽: 5,526
  • 回覆: 77
香港高鐵根本係笑話,

嘜上一層香港,下一層大陸?

咁我想問,就在下一層犯左法,偷野,打人,殺人,破壞,甚至只係一個小偷,

你係想佢即時座高鐵車到深圳坐監等上法院?

定係留在香港處理?

定係下果層香港高鐵大陸層要有埋監牢,法院可以俾犯人衣食住呀?

無斷斷上大陸座個高鐵俾人困住在個車站到唔俾走?

移動迷宮黎?

天大的笑話

當你有一日想坐個高鐵,落左一層,

你就失去聯絡了

以後失蹤人口調查課,

找尋失蹤人士第一個地點要找就是九龍高鐵站

上大陸隨時人間蒸發啦,咁你又要搭高鐵上大陸。
入高鐵又唔係返大陸呀。咁做乜呀,
喊兩句天滅中共就走返轉頭呀。

又話呢度是5毛既世界,唔上來既,咁快打倒昨天的我?
係唔係身份太多,唔記得切換?

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-7-26 02:41 PM 發表
香港高鐵根本係笑話,

咁我想問,就在下一層犯左法,偷野,打人,殺人,破壞,甚至只係一個小偷,

定係留在香港處理?

定係下果層 ...
低B仔,你係香港美國大使館入面係跟香港法律定美國法律呀?😁😁

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-7-26 03:43 PM 發表

低B仔,你係香港美國大使館入面係跟香港法律定美國法律呀?😁😁
似你低B多點BOR

高鐵:

https://www.hk01.com/港聞/107307/-一地兩檢-懶人包-票價與通關程序-高鐵不可不知的7件事-

實施內地法律的範圍
  • 在西九總站實施內地法律的範圍達10.5萬平方米,佔整個車站的四分一。「內地口岸區」的範圍涵蓋由離港乘客完成香港出境程序進入內地入境程序起的地域;以及抵港乘客自南行列車下車踏足西九龍站起,直至完成內地出境程序為止。
  • 當中包括B2、B3內地查驗區、內地辦公備勤區、B3候車區、B4車站月台、連接以上地點的通道和電梯、列車車廂,以及日後新增月台的擴充部分。

大使館:

https://zhidao.baidu.com/question/580662415.html

駐外大使館駐在國有權管轄,此為屬地管轄;這是熟人管轄;駐在國也有管轄權,此為屬地管轄。

九龍仲有駐軍,香港好危險,快D走呀.

睇左甘多貼,黃絲是否天生犯罪或犯賎份子?開開心心去旅行,短短十零分鐘時間就諗到偷野,打人,殺人,破壞,甚至只係一個小偷,我想知黃絲有冇個系正常人

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2017-7-26 04:16 PM 發表
九龍仲有駐軍,香港好危險,快D走呀.
反共派經常恥笑中國人身體誠實去外國
但偏偏就是有大量反共派身體誠實地賴死在中國境內……

引用:
原帖由 kim_12346 於 2017-7-26 04:19 PM 發表

反共派經常恥笑中國人身體誠實去外國
但偏偏就是有大量反共派身體誠實地賴死在中國境內……
97前用呢招係幾使得嘅,共產共妻,當時真係走左一批人,但後來陸續回流了不少,依家過左20年,out就out左d啦,不過始中會有少部份人相信嘅,就好似長做長有嘅電話騙案咁,呢兩日又有一單啦.

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2017-7-26 04:32 PM 發表

97前用呢招係幾使得嘅,共產共妻,當時真係走左一批人,但後來陸續回流了不少,依家過左20年,out就out左d啦,不過始中會有少部份人相信嘅,就好似長做長有嘅電話騙案咁,呢兩日又有一單啦.
不過就可笑兼低B囉。
怕會在西九的十分鐘內會消失,
卻不怕在大陸的十小時,十日會消失。

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-7-26 04:11 PM 發表

似你低B多點BOR

高鐵:

https://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%9E/107307/-%E4%B8%80%E5%9C%B0%E5%85%A9%E6%AA%A2-%E6%87%B6%E4%BA%BA%E5%8C%85-%E7%A5%A8%E5%83%B9%E8%88%87%E9%80%9A%E9%97%9 ...
低B仔學人笑人,笑死😂😂

你係高鐵站內地管轄地區失蹤,即係你已經有香港方面嘅出境紀錄,之後如果冇內地嘅入境紀錄嘅話,翻查CCTV就知道你最後去咗邊度,走得甩咩白痴!

好心你唔好當全世界都好似你咁白痴啦好嗎?

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-7-26 02:41 PM 發表
香港高鐵根本係笑話,

定係留在香港處理?

定係下果層 ...
你唔坐又如何
其他人風險自負

與你何干

引用:
原帖由 擋中央 於 2017-7-26 04:18 PM 發表
睇左甘多貼,黃絲是否天生犯罪或犯賎份子?開開心心去旅行,短短十零分鐘時間就諗到偷野,打人,殺人,破壞,甚至只係一個小偷,我想知黃絲有冇個系正常人
妄想被迫害症+精神分裂

幻想自己會被迫害,同時又主動返大陸讓中共去迫害自己

喺下層犯完事,時否有時間在上層完成出入鏡程序?
衝關?當佢衝關成功,即係內地疑犯潛逃在港。
如果畀香港警方拉到,咁就要睇兩地如何安排。估計係咁。

良好市民怕乜?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]