• 瀏覽: 5,544
  • 回覆: 77
引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-7-26 04:55 PM 發表

低B仔學人笑人,笑死😂😂

你係高鐵站內地管轄地區失蹤,即係你已經有香港方面嘅出境紀錄,之後如果冇內地嘅入境紀錄嘅話,翻查CCTV就知道你最後去咗邊度,走得甩咩 ...
咁你講嘜9大使館?

九唔答八,

衣家係講屬地權呀,

果層係屬於香港定大陸架?

大陸大使館區呀?

1. 就算係大陸大使館區在香港有普通人犯左法係唔係大陸處理架?

你答我啦天材

嘜見唔見,我爭拗係衣一點咩?

鬼唔知有人睇住,

犯左法,跟邊個法?點解?

點處理?法官去邊度?

高鐵車佢去深圳佢唔願去係唔係可以迫佢塔[洗頭艇]?有冇得聯絡家人?

無得聯絡被人捉左會唔會俾人認為失蹤了?

記者可以可以入去拍攝採訪?睇佢地點執法?

有無新聞自由問發生在果層的案件點?

問中聯辦?

問香港警察?

問深圳公安?

問深圳海關?

問中央政府?

點解一個香港地方的一層可以咁無法無天,無人權無自由交俾另一個完全不同法律同制度的地方管理,

割讓土地呀?

泛民的鬥爭思想模式,政治化的憂慮去胡思亂想出某d奇怪差劣的情況,害怕或者身有屎就選擇唔好搭攞。

有咁驚就唔好搭高鐵,唔好去高鐵站。
正如你驚沉船咪唔好坐小輪唔好去碼頭。

唔可能因為擔心到零使用率的你,
而去令真正使用者不便架。

你咁驚俾公安拉就算兩地兩檢你都唔會用,
第一,高鐵目的地一定係國內;
第二,中途無其他站;
第三,二三百公里車速無人俾你打開門跳車;
第四,入左深圳境都未到第一個站。

搭得就一定要過一次中國海關,
咁身有屎上得車都係俾人拉架啦,
跟本一地兩檢同兩地兩檢係偽命題,
重要係班不使用者提出去阻礙班使用者使用。

正宗多舊魚

引用:
原帖由 wantatogo 於 2017-7-26 05:37 PM 發表
有咁驚就唔好搭高鐵,唔好去高鐵站。
正如你驚沉船咪唔好坐小輪唔好去碼頭。

唔可能因為擔心到零使用率的你,
而去令真正使用者不便架。

你咁驚俾公安拉就算兩地兩檢你都唔會用,
第一,高鐵目的地一定係國 ...
其實佢地無得撘高鐵,都無回鄉咭

話你聽,真係會有一日,

有條ON9仔/外國人落左去塔高鐵,

以為自己只係塔地鐵,

又出到香港境,

但入到中國果層時原來係犯左中國法的物品的,

書又好,違禁品又好,咩都好,

搞到要去座左監架,

到時你地可以慢慢笑佢ON9 了

衣個係咩世界?

好心唔好再玩土地割讓呢招啦。
整個香港都是中國的土地。

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-7-26 02:41 PM 發表
香港高鐵根本係笑話,

嘜上一層香港,下一層大陸?

咁我想問,就在下一層犯左法,偷野,打人,殺人,破壞,甚至只係一個小偷,

你係想佢即時座高鐵車到深圳坐監等上法院?

定係留在香港處理?

定係下果層 ...
On99

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-7-26 05:29 PM 發表

咁你講嘜9大使館?

九唔答八,

衣家係講屬地權呀,

果層係屬於香港定大陸架?

大陸大使館區呀?

1. 就算係大陸大使館區在香港有普通人犯左法係唔係大陸處理架?

你答我啦天材
...
低B仔,你咪試下係深圳灣出境然後走入大陸入境大堂犯法,到時你咪知係跟香港法定大陸法囉!

而家已經有關口行緊一地兩檢你都可以咁多低B問題,得閒用下個腦啦!😆😆

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-7-26 05:50 PM 發表

低B仔,你咪試下係深圳灣出境然後走入大陸入境大堂犯法,到時你咪知係跟香港法定大陸法囉!

而家已經有關口行緊一地兩檢你都可以咁多低B問題,得閒用下個腦啦!😆😆
你真係on9到唔覺得有咩唔同?

深圳灣果面有公安局,有監牢,有法庭,

可在犯法當地解決,

但在果一層呢?

點監佢幾個星期?

點上法庭?

點照顧?

點探望?

車佢上深圳有咩事點算?

死左在果一層度入邊個數?

容唔容易誤墮法網?

我以為買左張飛塔地鐵架咋,香港人又好,外國人又好,

電話騙案日日都有人中,

點會無人走錯路?

咁都諗唔到覺得無問題的,

真係白痴無極限

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-7-26 05:42 PM 發表
話你聽,真係會有一日,

有條ON9仔/外國人落左去塔高鐵,

以為自己只係塔地鐵,

又出到香港境,

但入到中國果層時原來係犯左中國法的物品的,

書又好,違禁品又好,咩都好,

搞到要去座左監架,
...
睇黃c的水平真係
第一要買票,買時根本己經知道要返回內地
第二要辦過關手續,無證件已經無法入閘
點樣有你講的情況

唔通你以為好似搭MTR用八達通入閘就得
唔該反都要有水準咪叫狗主點比狗糧你食

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-7-26 05:56 PM 發表

你真係on9到唔覺得有咩唔同?

深圳灣果面有公安局,有監牢,有法庭,

可在犯法當地解決,

但在果一層呢?

點監佢幾個星期?

點上法庭?

點照顧?

點探望?

車佢上深圳有咩事點算?

死左 ...
你條白痴原來未出過境架?😂😂

引用:
原帖由 tcy86 於 2017-7-26 05:57 PM 發表

睇黃c的水平真係
第一要買票,買時根本己經知道要返回內地
第二要辦過關手續,無證件已經無法入閘
點樣有你講的情況

唔通你以為好似搭MTR用八達通入閘就得
唔該反都要有水準咪叫狗主點比狗糧 ...
真係痴線,一個人on上黎,買飛唔睇,叫佢俾咩就俾咩,

電話騙案就係咁,錢又俾人,個人資料又俾人,

果d on 9仔底死啦~

根本個社會唔係整d陷阱俾市民或遊客踩的,

到時個個犯左咩法都攞衣個做借口,

唔知架,我以為塔地鐵架咋,

又有d真係on 9 塔左的,

你寧殺錯一百,不放過一個?

真係咩人咩社會會唔理的?

引用:
原帖由 小奇ck 於 2017-7-26 06:01 PM 發表

你條白痴原來未出過境架?😂😂
你自己on9以為人未出過境,

出個境有幾難?

有腳都出過啦,

當地執法處理,

同運黎運去,

有咩唔同,

深圳口岸有咩,

個層香港高鐵有咩,

捉左個犯要點做,

你自己諗清楚先啦。

一句講曬……香港政府違反其本法。
中國憲法第一條……工人領導?股東老闆有樓有田地主,都係中共領導。
聯合國有既聲明是廢紙。
大陸文化見死不救,舉報小偷反被打死無人會幫。
依法治國……講又信,別對共產黨有希望。
大陸兇殘文化全面直通入香港了。

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-7-26 06:04 PM 發表

真係痴線,一個人on上黎,買飛唔睇,叫佢俾咩就俾咩,

電話騙案就係咁,錢又俾人,個人資料又俾人,

果d on 9仔底死啦~

根本個社會唔係整d陷阱俾市民或遊客踩的,

到時個個犯左咩法都攞衣個做 ...
即係你想講有條友on99搭地鐵唔覺意入左西九的大陸範圍呀。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]