• 瀏覽: 4,557
  • 回覆: 81
+3

一地兩檢好明顯攞到上法庭會過唔到,人大又要出動“釋法”。

引用:
原帖由 Classico 於 2017-7-26 10:47 AM 發表
法律理據呢?

已做過調查,超過七成香港人支持一地兩檢,泛民收得皮
引用:
原帖由 Classico 於 2017-7-26 10:47 AM 發表

引用:
原帖由 搭嘴 於 2017-7-26 10:52 AM 發表
已做過調查,超過七成香港人支持一地兩檢,泛民收得皮

真正一地兩檢只可當作預辦手續,延申國界係荒唐可笑。

引用:
原帖由 Classico 於 2017-7-26 10:59 AM 發表

你才是荒唐可笑!

笑死人!

引用:
原帖由 Classico 於 2017-7-26 10:59 AM 發表

中國的界已經在1997年7月1日延申至香港,你唔係唔知掛。

引用:

樓主, 做呢張圖果個人是法盲, 圖中寫既"你", 是指誰? 香港人吧
非法入境者, 是指沒有經過香港政府批准而進入香港既非本港居民

法律上香港人就擁有香港居留權, 簡單來講, 一個香港人即使唔經口岸, 由大陸偷渡返香港, 佢都是香港人, 不是非法入境者

一個人進入出境管理站,完成出境手續,不是準備境入境內地,受內地法規管?提早10分鐘被捕,與等多幾分鐘後,等高速列車誰入內地,才進行,有分別嗎?
引用:

引用:
原帖由 搭嘴 於 2017-7-26 11:06 AM 發表
一個人進入出境管理站,完成出境手續,不是準備境入境內地,受內地法規管?提早10分鐘被捕,與等多幾分鐘後,等高速列車誰入內地,才進行,有分別嗎?

黃屍可以享受多10分鐘喊天滅中共,平反六四的自由。

引用:

唔係延申國界,
香港是區, 不是國
正確來講, 是改變區界, 改變可以係擴大,亦可以縮小
香港特區區界(即係香港管轄範圍), 國務院有權改變,
改變區界既方式, 可以係永久改變, 亦可以係以合約去管束, "租" 就是其中一種合約管束方式

其實當年的法租界,英租界應該好受歡迎, 又可以增加本地就業, 世界和平, 雖然話狗與華人不得入內, 但不是攪事, 無必要入去. 好高興香港可以重現萬國來朝的盛世

引用:

你金主的【國界】延伸到花園道26號,你唔係唔知掛,冇錢去美國呀,可以呢入去享受美國法律播。

樓主又代表埋律政司。

支持泛民的人數近年大跌,可喜可賀
引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-7-26 11:09 AM 發表

黃屍可以享受多10分鐘喊天滅中共,平反六四的自由。

引用:
原帖由 chancho 於 2017-7-26 11:12 AM 發表
其實當年的法租界,英租界應該好受歡迎, 又可以增加本地就業, 世界和平, 雖然話狗與華人不得入內, 但不是攪事, 無必要入去. 好高興香港可以重現萬國來朝的盛世
又來混淆不清!

法租界,英租界係外國租界。香港只係中國的行政區,講甚麼租界?想博大霧?

主題標籤 #律政司
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]