• 瀏覽: 5,563
  • 回覆: 42
+2
政府話內地執法單位搭高鐵回內地過夜,
如果高鐵壞了,他們如何回去?他們又不可以在香港過夜,怎麼辦
歡迎討論

引用:
原帖由 victorwong888 於 2017-7-25 05:17 PM 發表
歡迎討論
點解內地人員唔可以在香港過夜?
除左件制服, 用平民身份唔可以入香港境?

如果用紅磡站
直通車嘅模式是否可行?
(截圖取自維基百科)

引用:
原帖由 victorwong888 於 2017-7-25 05:17 PM 發表
歡迎討論
On99!

高鐵車廂就可以過夜啦。而且大陸管轄邊防區域肯定有過夜嘅設施,煮飯都可以。再者如前面CHing說的,換件衣服用平民身份果香港海關,中聯辦早就有專車送他們到酒店,晚上接待喝酒。而且中方管轄區域晚上一定有人留守,所以衣食住行都不缺的。

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2017-7-25 05:21 PM 發表

點解內地人員唔可以在香港過夜?
除左件制服, 用平民身份唔可以入香港境?
因為有槍?

如果你屋企大廈全部電梯壞了,你如何回去?
你又可唔可以在附近酒店過夜?
歡迎回覆
引用:
歡迎討論

咁都幾好,至少每日有200人搭高鐵來往深圳,叫做有返啲穩定收入

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2017-7-25 09:39 PM 發表
如果你屋企大廈全部電梯壞了,你如何回去?
你又可唔可以在附近酒店過夜?
歡迎回覆

我會行樓梯,
但路軌範圍屬於香港境地,內地人不得進入步行,他們也不得在香港過夜,所以只要高鐵停駛,他們不能離開西九龍的話,一定會犯法

引用:
歡迎討論
部車壞左,咪換過另外一部囉.

高鉄拖回廠,人員包架旅遊巴返大陸囉!應該不難解決

引用:
原帖由 victorwong888 於 2017-7-25 22:21 發表

我會行樓梯,
但路軌範圍屬於香港境地,內地人不得進入步行,他們也不得在香港過夜,所以只要高鐵停駛,他們不能離開西九龍的話,一定會犯法
除左件制服,攞齊證件,普通市民咁過關,又點犯法?

又係,on9到無倫的假設,乜高鐵只得一列車,一條路軌咩

真係白痴,咁多解放軍駐港,幾時聽過佢地俾香港政府查證件?

明明中共已經駐左一大堆坦克,戰艦係香港

係都要討論幾個入境處職員

有冇ON9少少

鍵盤翻頁
左右