• 瀏覽: 1,042
  • 回覆: 5
財務貸款中介公司 正規財務貸款 銀行公司不斷打電話俾直銷 並不斷向智障 社交表達溝通能力低 決策能力低 還款能力低 責任感低 理財能力低 金錢概念薄弱 信貸記錄評級J級人士 投資能力低 冇工作收入 攞傷殘金 生活費唔夠 冇足夠能力還款 物慾強 自節能力低 未能保持冷靜 一時情緒反應 而衝動作決定 判斷能力低 警覺性低 唔識拒絕 盲目承應承盲目消費 購物狂 精神病 情緒病 抑鬱症 認知障礙 推廣借貸服務 唔識格價 唔理價錢購物消費 過度消費購物 而影響生活 貪少便宜 冇經濟收入 自閉症 社交障礙 低知識水平人仕 為增加客戶 賺取大量金錢 唔會理對方是否人仕 總之你應承 更加係冷靜期 唔係取消貸款 仲要提早還款罰息無限倍 仲要無限倍手續費 行政費 限期內唔還清加無限倍利息 仲有冇分期還款 更加要你一凝過還款 還破產 都要繼續還款 你死咗 都還款 仲有冇繼承者替還款 一切所有生前資產還款 仲係用心理學 腦科手段要強迫你即時簽約 更加令精神困擾 無限無數無量更多次不斷打電話搔擾我 我已安裝無限無數無量更多來電過濾apps 都冇作用 講唔係要你借錢 而係提供貸款供款利息優惠

政府無用

建議政府增加會計公司 會計統計數據公司 消費數據調查公司 消費數據統計公司 消費數據分析公司 消費數據評級公司 統計處 無線通訊業界協會 無線通訊業界公會 業餘無線公會 電訊業公會 電訊業協會 記者協會 廣告公司 廣告業協會 電訊供應商 程式設計公司 手機生產商 電腦系統公司 電腦安全公司 搜尋器數據庫伺服器公司 國際執法機構 國際電訊業公會無線通訊媒體公司 無線通訊媒體協會 國際通訊社 國際無線通訊組織 防毒軟件公司 國際無線波公會 無線電通訊網組織合作推出來電過濾器認證apps 並檢討修改私隱條例加入個人手提電話為個人資料 另外增加直銷電話拒收登記冊 增加選擇全部拒收直銷電話 選擇都份拒收直銷電話及行業

太多拉布 希望劉小麗前已完玩完後,垃圾會可以少啲拉布,多啲做實事

引用:
原帖由 再去打老虎4 於 2017-7-25 07:24 PM 發表
太多拉布 希望劉小麗前已完玩完後,垃圾會可以少啲拉布,多啲做實事
我只係表達意見 我都希求劉小麗及其他各泛民主議員完全徹底全面全方位停止拉布或利用立法會無聊或假公濟私 更甚至或處理私人事務 或散漫態度處理立法會事務 更加希望各泛民主議員積極處理立法會事務 請先將重要民生事務優首處理

引用:
原帖由 fb5602382 於 2017-7-26 01:49 PM 發表

我只係表達意見 我都希求劉小麗及其他各泛民主議員完全徹底全面全方位停止拉布或利用立法會無聊或假公濟私 更甚至或處理私人事務 或散漫態度處理立法會事務 更加希望各泛民主議員積極處理立法會事務 請先將重要民 ...
非常認同。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]