• 瀏覽: 27,341
  • 回覆: 430
+31
引用:
原帖由 odplibersky 於 2017-7-28 12:05 AM 發表

說得好, 所以不論言語暴力, 真正暴力, 都不應該出現, 例如小鳳姐, 不應該在任何時候出場, 因為這是其中一種暴力, 只會增加仇恨!!!
不過咁教的意思是???????
黃絲支持暴力,只會令市民討厭

引用:
原帖由 vampirebat 於 2017-7-28 12:05 AM 發表

師兄全中∼! 黃絲自己孤立自己,硬想將其他人拖落水啫∼
黃絲為達到目的,以致不擇手段,縱容暴力,令市民厭棄

引用:
原帖由 odplibersky 於 2017-7-28 12:07 AM 發表

警察會有害群之馬, 也有好警察, 黃絲也有暴力黃絲, 也有非暴力黃絲! 大家只不過是政治立場不同!
黃絲既矛盾係:
表面上可能反對暴力
實際上希望更多人參與暴力,令政府制度改變

呢d就係偽善
唔會畀自己子女坐監,但係人地子女坐監就冇所謂

市民討厭犯民黃絲,正正係呢個原因

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-7-28 01:48 AM 發表

請問一切暴力是否包括了“槍桿子裏出政權”?
你原來係失憶㗎

點解呢度成日有人 挑起事端

引用:
原帖由 水成 於 2017-7-28 08:36 AM 發表
點解呢度成日有人 挑起事端
撕裂早已喺度
想逃避現實可以唔睇

唔好學犯民咁,製造撕裂然後屈人話係CY造成

引用:
原帖由 超能量 於 2017-7-28 08:47 AM 發表
港的泛民二十年來大部份的時間都是跟隨着錯誤的路線走。無人反對民主,但反對一些胡搞蠻纏,事事以破壞為手段的假民主真民粹。泛民的主導思想似是相信抗爭才能改變,但他們不明白,在實力懸殊的條件下主動挑釁 ...
雷鼎鳴既文章,分析得好

引用:
原帖由 lckis 於 2017-7-28 11:15 AM 發表

撕裂早已喺度
想逃避現實可以唔睇

撕裂可以停止

引用:
原帖由 lckis 於 2017-7-28 12:29 AM 發表

唔理你追求民主,定追求最低工資
支持暴力,必被市民唾棄
絕對正確, 所以任何陣營使用任何形式暴力, 你均要反對!

引用:
原帖由 lckis 於 2017-7-28 12:29 AM 發表

唔理你追求民主,定追求最低工資
支持暴力,必被市民唾棄
不能同意更多!

引用:
原帖由 lckis 於 2017-7-28 11:15 AM 發表

撕裂早已喺度
想逃避現實可以唔睇

689 一定有責任, 例如「vote them out」就係製造撕裂的一種說法, 你要知道, them分分鐘係有幾萬, 甚至幾十萬人支持! 佢咁樣講, 即係叫大眾同呢班人對立, 難得這不是撕裂社會? 當然泛民, 市民, 包括你我, 都可能有責任!

引用:

撕裂早已喺度
想逃避現實可以唔睇

唔睇係沒有面對問題, 作為中國香港人, 應該思考, 如何令政府, 議員團結大多數! 否則, 不會得到你想要的安居樂業! 香港不好, 不見得國家會好!

引用:
原帖由 lckis 於 2017-7-28 01:50 AM 發表

你原來係失憶㗎
我知道你是沒有心, 但又可必使用這些語言呢? 攻擊別人, 難道會令那些人改變立場???

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]