• 瀏覽: 1,941
  • 回覆: 16
在街上聽得最多藍絲對DQ6名議員的意見就是,「底啦,玩大左,你又要玩野,衣家咪自食其果囉。」

對住衣d人,我只想問,咩叫玩大左,咩叫自食其果?

例如:俾人屌你媽媽,你係唔係可以打柒佢?去到法庭同個官講,㡳呀,佢挑釁挑戰我,我打柒佢岩架?

就等於挑釁挑戰權威,係唔係就要俾人用不合制度,違背選民意願的去取消一個挑釁人的人?

洗橫手䆁法用中央權力解釋法律,要法官跟住去判,

咁同暴力解決有咩分別?衣個叫制度暴力。

一國兩制呢?三權分立呢?高度自治呢?

好明顯支持果d人,都係信先撩者賤 打死無怨的人,

原來這個社會就是用這個道理去解決問題?

點解你唔當場同班藍絲講,而家你係香討自high佢地睇到?

樓主,你辯別同分析能力有好嚴重問題,保重

又是陳詞濫調,
講黎講去都係想話一切都是中共的錯。

樓主如未經女方同意發生性行為叫做強姦
如經女方同意因已婚,叫通姦

強姦係刑事罪,廿如果你真係咁做,真係抵你死

通姦並不犯罪但道德上就....
而且可成為密k密離婚理由

你偷食被人打係抵死
鬼叫你on 9被人發現
雖然要被控歐打

另乜樓主可以咁大方比你阿媽,女友比人任吊
睇你都幾開放

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-7-21 07:29 PM 發表

我都廢事理樓主的垃圾比喻。

只須看樓主以上 3 句,就知樓主已被邪教洗腦、幼稚無知!

基本法寫明中央有廣泛終極的釋法權力,甚麼是洗橫手?

一國兩制,樓主只係睇到兩制,無視一國。
香港根本無三權分立,樓主已被洗腦。
香港的高度自治並非無限無止境,樓主以為可以玩港獨為所欲為?

樓主既認知只係笑話!

從樓主的言論又可以看到
你除了誤讀法治
對一國兩制、三權分立及高度自治的理解和認識都是完全錯誤

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-7-21 19:29 發表

藍絲對DQ6人之我見

在街上聽得最多藍絲對DQ6名議員的意見就是,「底啦,玩大左,你又要玩野,衣家咪自食其果囉。」

例如:俾人屌你媽媽,你係唔係可以打柒佢?去到法庭同個官講,㡳呀,佢挑釁挑戰我,我打柒佢岩架?

就等於挑釁挑戰權威,係唔係就要俾人用不合制度,違背選民意願的去取消一個挑釁人的人?

好明顯支持果d人,都係信先撩者賤 打死無怨的人,
原來這個社會就是用這個道理去解決問題?
樓主嘅歷史同邏輯都好有問題。
請問邊間學校畢業㗎?

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-7-21 07:29 PM 發表

例如:俾人屌你媽媽,你係唔係可以打柒佢?去到法庭同個官講, ...
都唔知你講乜9
你有冇讀過書

引用:

例如:俾人屌你媽媽,你係唔係可以打柒佢?去到法庭同個官講, ...
其實你知唔知自己講緊咩架~~!!??

引用:
原帖由 redpiggybank 於 2017-8-23 06:11 AM 發表

其實你知唔知自己講緊咩架~~!!??
其實佢根本已經預設立場,
DQ呢六人是政治迫害,
然後再去堆砌一些理由/藉囗,
去證明真的是政治迫害。

引用:
唔好再玩{民意}呢招啦.
{民意}不是挼權你說{Hong Kong is not China}架.
呢個我絕對相信不是選民意願.

DQ6 不但不是違背選民意願,
而係呢六條友 違背左選民意願呀.

驕傲的香港魂豬隊友 ,最近特別多而且出色

可以躲在中國老百姓的遮羞布後面….夜豬自大

引用:
對住衣d人,我只想問,咩叫玩大左,咩自食其果?
丁蟹邏輯

呢啲"陳詞濫調"一班泛民老大講到口到臭
你又攞嚟copy & paste同人理論
仲自以為有見識,有獨立思考

被泛民用"民主"飼料谷大嘅"羊牯"...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]