• 瀏覽: 4,812
  • 回覆: 49
引用:
原帖由 highbury64 於 2017-7-21 01:53 PM 發表
https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20170721/s00001/1500604316007
2017年7月21日 星期五
【一地兩檢】
高鐵「一地兩檢」方案即將揭盅。消息指,高鐵列車在港行駛時司法管轄權將屬內地。 ...
梁家傑最近有返內地嗎?如果無,有何資格講。

有人不能入境澳門,但返大陸通行無阻,他又知道嗎?

驚既唔會坐...坐既唔會驚...
唔坐但不斷響度驚既...一係危言聳聽、居心不良...一係庸人自擾...
又要驚又要坐既...就擺明係犯賤...

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-7-21 03:31 PM 發表

人地係大律師,who are you?
大律師又如何,得佢一個大律師?

又係到嚇人.

講到大陸D人 好得閒.

如果大陸同香港簽左協議後,上左高鐵後係屬按大陸法律規管,就要按大陸法律處理,至於是否所有大陸法律都適合在高鐵上,或在港這一段高鐵有選擇性的,都要睇到時的公佈為準.

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-7-21 03:51 PM 發表

大律師都話會拉,我點解吾信?
哈哈,咁重有官司打,唔好咁幼稚啦。

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-7-21 03:51 PM 發表

大律師都話會拉,我點解吾信?
在大陸管治範圍內既公眾場所, 大聲講64, 打倒共產黨, 梗係要拉啦.........因為呢條友極可能精神有問題, 麻煩公安拉佢去驗下

唔好話大陸, 如果無端端有條友在港鐵搭緊車大叫打倒共產黨, 都即刻要報警及遠離佢呀, 係法輪功放火自焚咪死

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-7-21 03:31 PM 發表

人地係大律師,who are you?
佢係大律師, 不過係英式普通法既香港大律師

大陸係大陸法, 兩套野唔通架, 乜你唔知咩?...
用香港既律師去解釋大陸法律? 學周星馳話,用明朝既上方寶劍, 去斬清朝既官? 你傻架?

依家係車上都有事,咁係月台上大叫政治口號又有冇事?  定係一入車站已經係跟大陸律法?  車站內會唔會有公安把守?

引用:
原帖由 y2k2 於 2017-7-21 04:21 PM 發表
依家係車上都有事,咁係月台上大叫政治口號又有冇事?  定係一入車站已經係跟大陸律法?  車站內會唔會有公安把守?
做左香港出境手續後開始用大陸法律

泛民專呃香港垃圾WC, 你去任何國家,你既簽證主要都係觀光類,如果你做有關任何政治活動,如突然街周大叫平反六四, 任何國家都要捉你趕出去

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-7-21 01:53 PM 發表
https://news.mingpao.com/ins/ins ... 00001/1500604316007
2017年7月21日 星期五
【一地兩檢】
高鐵「一地兩檢」方案即將揭盅。消息指,高鐵列車在港行駛時司法管轄權將屬內地。 ...
哈哈,個聽眾都白痴,廣深港高鐵香港段全程響地底隧道,邊會見到粉嶺沙田,仲俾你以為過左邊境就可以九噏。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]