• 瀏覽: 7,476
  • 回覆: 73
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 highbury64 於 2017-7-20 08:22 PM 發表
戴耀廷以前解釋過公民抗命不同於犯罪,其他罪行係有利益,公民抗命係為公義而吾係為利益,所以老爺考慮嘅應該係目的而吾犯法,乜billy fung 保衛hku犯法咩?
既然公民抗命意義咁偉大,點解你仲唔行動? 拿拿聲上街為公義啦,正漆頭。

控制飛機撞世貿果條友都認為自己係為公義架啦.

你佢有乜利益, 命都唔要wor.

64仔你點解咁支持爆力? 撤旦架一生問1個問題是 點解耶穌會是神? 岸車64仔 你點覺得你一定岩? 你所賣架野 真係值呢個價錢?

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2017-7-20 09:37 PM 發表
控制飛機撞世貿果條友都認為自己係為公義架啦.

你佢有乜利益, 命都唔要wor.
師兄秒殺樓主了。

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-7-20 09:57 PM 發表

Billy Fung都算暴力?
流氓黑社會的手段當然不算暴力,好溫和架喇。

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-7-20 09:58 PM 發表

我吾適合前線
叫人衝,自己鬆,垃圾黃絲最自私

附件

20161109-tvb-baggioleung-001-1024x576.jpg(51.59 KB)

引用:
原帖由 bryan13 於 2017-7-20 11:06 PM 發表

叫人衝,自己鬆,垃圾黃絲最自私
你有你衝去死,我有我番屋企。

嗱呢D就叫我不適合前線

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-7-20 09:58 PM 發表

我吾適合前線
我適合做財政,以後有籌款活動我幫忙收款就得

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-7-20 08:22 PM 發表
戴耀廷以前解釋過公民抗命不同於犯罪,其他罪行係有利益,公民抗命係為公義而吾係為利益,所以老爺考慮嘅應該係目的而吾犯法,乜billy fung 保衛hku犯法咩?
穆斯林都係公民抗命放幾個炸彈係歐洲,係為公義吾係為利益,所以老爺考慮嘅應該係目的而吾犯法

引用:
原帖由 bryan13 於 2017-7-20 11:32 PM 發表

穆斯林都係公民抗命放幾個炸彈係歐洲,係為公義吾係為利益,所以老爺考慮嘅應該係目的而吾犯法
有啲儍瓜嘅偏見式論點,實在連一點論證能力都無,只是表演無知而已。

單單講「保衛HKU」、「公民抗命」就已經犯上邏輯錯誤啦,這班人有著一種最常犯的錯誤,就是把自以為是的就當成事實。
首先你保衛HKU只不過因為他們不滿校委會的決定,那麼若有市民不滿佢地學生會班人的行為,又可否用保衛HKU而做出相同的事呢?
「公民抗命」就真係好似好多師兄咁講,邊個用都得啦,所以IS嗰啲恐怖組織的恐襲行為咪一樣變得正義?

又關我事?法官判刑的,要殺要罵,要搵啊媽求情,去找法官嘛?關香港人乜嘢事?佢做嘅事冇咁偉大。衰d講為自己見報求進軍立法會,這個是可以理解的。但佢為了達到見報而傷害他人就要受靶啦!好公平的呀。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]